Op 30 september krijgt Splatoon 3 een bomvolle update

 • Nieuws

 • 29 sep 22 om 20:33

 • Evelyne

Er staat ons een grote update te wachten voor Splatoon 3 op 30 september. De update is vooral bedoeld om communicatieproblemen op te lossen die voorkomen in online gevechten.

De volledige patch notes zijn gedeeld door Nintendo Japan (vertaald):

Veranderingen in communicatie

 • Acties zijn ondernomen om het probleem te tackelen van communicatiefout die vaak voorkomen aan het einde van grondoorlogen of Salmon Run shifts. Veranderingen zijn toegevoegd van controls.
 • Een probleem wat voorkomt bij het gebruik van dualies is gefixt: als je ZL ingedrukt houdt en een koprol maakt met de ZR-knop, stop je met schieten en switch je naar squid/ octopus-vorm het moment dat de koprol klaar is.
 • Een probleem wat voorkomt bij het gebruik van de Drop Roller ability: als je de ZR-knop indrukt terwijl je de ZL-knop ingedrukt houdt terwijl je een rol maakt switch je naar squid/ octopus-vorm zelfs al houdt je ZR-knop ingedrukt.
 • Een probleem is opgelost van de Splatana: als je een horizontale slash maakt meteen na een opgeladen slash, doe je twee horizontale slashes, zelfs als je de ZR-knop ingedrukt hebt.

Veranderingen aan gevechten

 • Een probleem is opgelost waar spelers immuun worden tegen schade voor een specifieke tijd nadat het beschermschild van Booyah Bombs is vernietigd.
 • Maatregelen zijn geïmplementeerd om het probleem te adresseren van de Tacticooler: als de Tacticooler geplaatst is in een hoek van specifieke mappen en spelers switchen naast de Tacticooler van Squid/Octopus-vorm naar mens-vorm, kunnen ze buiten de map komen.

Andere aanpassingen

 • Het probleem dat het spel crasht wanneer je de Locker customisation uitgaat met een foto frame in je locker is opgelost.
 • Een issue dat impact heeft op de Catalog: als een communicatiefout opkomt of de game afgesloten is wanneer je Catalog level 100 wordt en de volgende Catalog Hotlantis beschikbaar wordt, wordt het event waar je de Catalog claimt niet nog een keer getriggered. Als je het bovenstaande al een keer hebt meegemaakt, ga naar Hotlantis na het downloaden van de update om je nieuwe Catalog de claimen.
 • Als je mee hebt gedaan met het eerste Splatfest en de eindresultaten gezien hebt maar geen Super Sea Snails gekregen hebt, spelen de eindresultaten opnieuw af en heb je nog een keer de mogelijkheid om de beloningen te claimen.

Zaten jullie ook met smacht te wachten op deze spetterende updates? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

3

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

Arkalay

30-09-2022

#6899

18 comments

Tis vooral een fikse bugfix patch. Wel fijn dat ze actie ondernemen voor die communicatie problemen. Zeer storend.

lifegiving

30-09-2022

#6925

243 comments

Zeker, een grote update met veel bugfixes! Zeker fijn dat ze daar eindelijk wat aan doen! 

ageQned

30-09-2022

#6927

128 comments

Mooi want die communication errors begonnen mij echt te irriteren.