Ontwikkeling Dragon Quest III HD-2D 'verloopt stabiel'

  • Nieuws

  • 19 sep 23 om 02:44

  • Rik

De HD-2D remake van Dragon Quest III werd al twee jaar geleden aangekondigd, maar ontving tot op heden bijzonder weinig publieke updates. Volgens een nieuwe interview met Dragon Quest-bedenker Yuji Horii hoeven we ons echter geen zorgen te maken over de ontwikkeling van de game.

Horii sprak met de Japanse publicatie Famitsu over de ontwikkeling van de HD-2D remake. Volgens hem vordert de ontwikkeling van het spel ‘stabiel’. De inmiddels grijze Horii vertelde eveneens dat hij het huidige team van unieke feedback en adviezen kan voorzien omdat hij ook werkte aan de ontwikkeling van het originele NES-spel uit 1988. Wanneer we meer informatie over Dragon Quest III HD-2D kunnen verwachten kon Horii niet vertellen. Eind vorig jaar gaf hij nog aan dat hij ‘binnenkort’ meer informatie verwachtte te kunnen delen. Inmiddels zijn we ruim negen maanden verder en ontbreekt elk spoor van de game.

Yuji Horii werd eveneens bevraagd over Dragon Quest XII door Famitsu. Over het nieuwste moderne deel in de serie wilde de beste man echter niets kwijt. Dragon Quest II HD-2D (én Dragon Quest XII) werden twee jaar geleden aangekondigd ter gelegenheid van de 35-jarige verjaardag van de serie. Beide games hebben nog geen releasedata.

Kijk jij uit naar Dragon Quest II HD-2D? En wanneer verwacht jij eindelijk meer informatie over de game? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Van Gogh Pikachu Pokemon eevee Merch Promokaart

2

Column Pokémon x Van Gogh-samenwerking is pure chaos

29-09-2023

6

Evelyne

Fae Farm – Een sprankje magie

0

Review Fae Farm - Een sprankje magie

19-09-2023

6

Kitty

Hoofdafbeelding bij Wat Vind je Van de Nintendo Direct van september?

1

Nieuws Nintendo deelt afbeelding met alle september Direct-aankondigingen

19-09-2023

4

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

19 sep 23 om 05:23

#11496‍

2285 XP | 441 comments

Ik kijk erg uit naar beide games. Hoewel ik twijfels heb bij 12, omdat ze van turnbased battles af wilden stappen.

Rik

19 sep 23 om 13:09

#11499‍

4225 XP | 629 comments

Maar ook weer niet helemaal. Ze wilden iets van een middenweg opzoeken. Hoe dat dan ook mag gaan werken...