Ontwikkelaar Spellbreak opgekocht door Blizzard

  • Nieuws

  • 30-06-2022 16:27

  • Rik

0

Gisteren konden we melden dat ontwikkelaar Proletariat de ontwikkeling van hun Free-to-Start Battle Royal game Spellbreak heeft stopgezet. Ook werd aangekondigd dat de servers in 2023 offline gaan. Toen gaf Proletariat geen reden voor het stopzetten van de game. Vandaag is duidelijk geworden dat Proletariat is opgekocht door Blizzard entertainment en in het vervolg zal werken aan World of Warcraft.

De publicatie VentureBeat kan melden dat het team van Proletariat, dat uit ongeveer honderd man bestaat, in het vervolg de ontwikkeling van World of Warcraft gaat ondersteunen. Blizzard was op zoek naar extra ondersteuning vanwege de lancering van Dragonflight, een grote nieuwe uitbreiding van de MMO die later dit jaar moet uitkomen.

In Spellbreak nemen magiërs met verschillende elementaire krachten het tegen elkaar op

Blizzard

Mike Ybarra, de president van Blizzard Entertainment bracht het volgende statement uit over de overname (vertaald):

We zetten spelers op de voorgrond bij alles wat we doen, en we werken hard om zowel aan hun verwachtingen te voldoen als deze te overtreffen. Een groot deel van de zorg voor onze teams is ervoor te zorgen dat we de middelen hebben om ervaringen te produceren waar onze communities van zullen houden, terwijl we onze teams de ruimte geven om nog meer creatieve mogelijkheden binnen hun projecten te verkennen. Proletariat past perfect bij de missie van Blizzard om onze spelers vaker content van hoge kwaliteit te bieden.

Blizzard is sinds 2008 onderdeel van Activision Blizzard, dat op zijn beurt begin dit jaar zelf werd overgenomen door Microsoft. Hoewel er tegenwoordig af en toe Microsoft-titels verschijnen op de Nintendo Switch, is de kans klein dat we op korte termijn een nieuw project van Proletariat zien verschijnen op de Switch.

Vind jij het een gemis dat we Spellbreak binnenkort moeten gaan missen op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Reageer als eerste!