Ontwikkelaar Sonic Colours: Ultimate belooft patch voor launchproblemen

  • Nieuws

  • 7 sep 21 om 12:33

  • Erik

  • 2

De lancering van Sonic Colours: Ultimate verloopt niet vlekkeloos. Blind Squirrel Games verklaart publiekelijk dat ze “zo snel mogelijk” met een patch komen voor de game.

Blind Squirrel Games, die verantwoordelijk is voor de port, zegt daarnaast dat ze blij zijn met alle feedback die ze tot nu toe ontvangen hebben. Ze sporen fans die met problemen kampen aan om deze naar SEGA Support sturen.

Dit was echter niet het enige waar de ontwikkelaar mee kampte; in een andere tweet maakten ze hun excuses voor het niet vermelden van de gratis Godot Engine in de eindcredits. Fans kwamen erachter dat de game hier (deels) gebruik van maakte, en vroegen om helderheid. De studio erkent de fout en zegt dat ze dit in een aankomende patch toevoegen.

Onrustige launch voor Sonic Colours: Ultimate

Het is een onrustige launch voor het Sonic Colours: eerder klom Katie Chrzanowski, social media manager van Sonic the Hedgehog, al in de pen om te vertellen dat de teams onderzoek uitvoeren voor een aankomende patch. Hierbij maakte ze een voetnoot dat bepaalde grafische glitches veroorzaakt worden door een ‘emulator’; hier kunnen ze helaas weinig aan doen.

Nog voor de officiële release kwamen spelers van de Digital Deluxe-editie al grafische glitches tegen in Sonic Colours: Ultimate, waaronder onderstaande (pas op: gevoelige beelden). Vooral de Nintendo Switch-versie wordt vaak genoemd in associatie met problemen. SEGA heeft inmiddels al een patch uitgebracht (version 1.0.3), maar deze verhelpt de bugs en glitches niet.

In Nederland en België is Sonic Colours: Ultimate op dit moment enkel digitaal verkrijgbaar. Eind augustus kwam naar buiten dat de fysieke versie is uitgesteld voor de EMEA-regio wegens “logistieke redenen”. Verwacht binnenkort onze review!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Dit zijn de 15 meest gedownloade Switch-games van augustus

0

Nieuws Dit zijn de 15 meest gedownloade Switch-games van augustus

07-09-2021

1

Erik

Bedenker Stardew Valley legt focus op volgende game

0

Nieuws Bedenker Stardew Valley legt focus op volgende game

06-09-2021

2

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Garrus

7 sep 21 om 14:49

#1368‍

1576 XP | 287 comments

Is misschien maar goed ook dat de fysieke versie hier is uitgesteld haha. Blessing in disguise!

Yosher

7 sep 21 om 15:03

#1369‍

5886 XP | 1090 comments

Dit soort dingen moeten gewoon echt niet zo vaak voorkomen in een grote franchise zoals Sonic. Sega mag dan meer attitude hebben dan Nintendo, kwaliteit is bij hun af en toe helaas ver te zoeken. Lekker pushen voor de release jongens, die problemen pakken we later wel aan via een patch of zo!

 

Hoop dat Super Monkey Ball met meer aandacht wordt gemaakt. Die heb ik inmiddels al besteld en heb ik wel zin in.