Online trefbalgame Knockout City sluit in juni haar deuren

  • Nieuws

  • 3 feb 23 om 15:54

  • Dennis

  • 1

Op 6 juni sluiten de servers van Knockout City, waardoor de free-to-play trefbalgame vanaf dan niet meer te spelen is.

Ontwikkelaar Velan Studios (ook bekend van Mario Kart Live: Home Circuit) maakt in een video bekend dat het de stekker uit Knockout City gaat trekken. Dit zal gebeuren op 6 juni. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om het spel te spelen op de Nintendo Switch. Voor PC komt er nog een optie om privé-servers op te zetten, maar voor de Switch-versie betekent dit helaas einde verhaal.

Tot die tijd blijft het spel echter ondersteund. Op 28 februari start seizoen 9, en dit zal het laatste seizoen zijn. Daarna volgt een laatste, twee weken durend slotevenement. Vanaf 28 februari is het ook niet meer mogelijk om betaalde items te kopen. Een uitgebreide FAQ over seizoen 9 en de laatste maanden is hier te lezen.

Ondanks dat Knockout City twaalf miljoen spelers had, bleken de kosten om de game te blijven ondersteunen te hoog voor de kleine ontwikkelaar. Dit hoeft niet per se het einde van de IP te betekenen. Velan Studios zal zich richten op nieuwe en uitdagende ideeën, en Knockout City kan daar één van zijn.

Knockout City kwam in 2021 uit, toen nog als betaalde game van EA. Later trok EA zich terug en werd Velan Studios zelf de uitgever. Vanaf dat moment werd het spel ook free-to-play. In Knockout City nemen teams het online op tegen elkaar in een explosief potje trefbal.

Wat vind jij ervan dat het einde van Knockout City in zicht komt? Ga je het missen of heb je de game niet vaak gespeeld en snap je het besluit wel? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

River City Girls 2 krijgt twee personages uit Double Dragon via DLC

0

Nieuws River City Girls 2 krijgt twee personages uit Double Dragon via DLC

26-04-2024

0

Dennis

Hoofdafbeelding bij de officiële Mario Bros Movie-poster

2

Media De officiële Super Mario Bros. Movie-poster is onthuld

04-02-2023

5

Evelyne

Mario Kart Tour gaat op expeditie in de Exploration Tour

1

Nieuws Mario Kart Tour gaat op expeditie in de Exploration Tour

03-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

3 feb 23 om 15:57

#8537‍

5886 XP | 1090 comments

Je zal er maar voor betaald hebben. Zonde hoor.