Online gevechten in Scarlet / Violet zijn 'rigged' volgens spelers

  • Nieuws

  • 28 nov 22 om 19:18

  • Erik

Online gevechten in Pokémon Scarlet & Violet zijn manipuleerbaar, ervaren spelers. De ‘RNG’ van aanvallen in Battle Stadium lijkt volgens een vast patroon te lopen.

De accuraatheid van bepaalde aanvallen lijkt niet voor elk gevecht opnieuw berekend te worden. Gebruik je tijdens je eerste beurt Frost Breath, een aanval met een accuraatheid van 90%, dan mist deze gegarandeerd.

Op Reddit deelt gebruiker Lord-Trolldemort dat hij in veertien gevechten op rij de aanval miste. Hopcatsmash stelt in een Twitch-video zelfs dat elke eerste aanval met een accuraatheid van 91% of minder, altijd mist.

Ook Twitter-gebruiker @Sibuna_Switch deelde zijn bevindingen op Twitter. Hij raakte juist een aanval als Sheer Cold (met een accuraatheid van slechts 30%) elke keer. Dit lijkt onder andere op te treden als je Sheer Cold direct na Fake Out afvuurt – dus als tweede aanval.

Met deze kennis kun je in theorie gevechten vooraf al in jouw voordeel beslechten, omdat je precies weet wanneer aanvallen raken. Het treedt enkel op in Battle Stadium tijdens (online) gevechten. Het is niet duidelijk waarom dit zo werkt in de games, maar naar verwachting wordt dit geüpdate in de toekomst.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet liggen sinds 18 november 2022 in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Afgelopen weekend vond het eerste in-game event plaats: je kon Eevee met verschillende Tera Types vangen.

 

Bron: Reddit

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

28-11-2022

#7697‍

668 comments

"Het is niet duidelijk waarom dit zo werkt in de games"

Hmm... misschien omdat bepaalde onderdelen enorm gerushed zijn? ='D