Nomura: "Crisis Core -Final Fantasy VII- Reunion meer dan een remaster"

0

Tetsuya Nomura noemt Crisis Core -Final Fantasy VII- Reunion op de Nintendo Switch meer dan een remaster. De grote man bij Square Enix durft het echter geen remake te noemen.

Nomura zegt tegen het Italiaanse Everyeye (vertaald door Nintendo Everything) dat er aan de technische zijde veel is veranderd: modellen zijn opnieuw geprogrammeerd, scenes zijn opnieuw ingesproken en het gevechtssysteem is verfijnd. Maar om het écht een remake te noemen, moet er ook in de content en het verhaal aanpassingen zijn gemaakt – en dat is hier niet het geval.

De subtitel ‘Reunion’ is een middenweg tussen de twee.

Links de PSP-versie, rechts de moderne versie van Crisis Core

Nomura’s volledige verhaal (vertaald):

“We hadden er gemixte gevoelens over, want we wisten niet zo goed wat de beste manier was om het project te omschrijven. Op een gegeven moment ontstond de discussie of we het een ‘remake’ of ‘remaster’ moesten noemen. Ik denk dat het product dichter bij de definitie van een remaster ligt, want het verhaal is niet veranderd en het is nog altijd dezelfde game.

Op het technische vlak zijn de graphics volledig vernieuwd, de modellen opnieuw gemaakt, vele scenes die oorspronkelijk enkel ondertiteld waren, hebben nu een voice-over en ook het gevechtssysteem is geüpdatet. We zijn nog steeds onzeker over de term die het spel beter beschrijft; daarom gebruiken we ‘reunion’ gebruiken. Het ligt gecompliceerd: het is meer dan een remaster, maar tegelijkertijd geen complete remake.”

Crisis Core -Final Fantasy VII- Reunion is gebaseerd op versie voor de PlayStation Portable, een handheld van Sony. Op 17 juni 2022 kondigde Square Enix aan dat de game onder andere ook naar de Nintendo Switch komt. De titel is een prequel op het bejubelde Final Fantasy VII, die ook in de Nintendo eShop verkrijgbaar is.

Verbeterde graphics Crisis Core in actie

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!