Nintendo, Xbox en Playstation werkten ooit samen aan adaptieve controller

0

Nintendo, Xbox en Playstation werkten ooit samen aan een adaptieve (aanpasbaar voor bijvoorbeeld mensen met een beperking) controller. Dit blijkt uit een interview met voormalig Nintendo of America-directeur Reggie Fils-Aime.

Reggie sprak met Inverse.com. Toen het onderwerp van een zo toegankelijk mogelijke controller ter sprake kwam vertelde Fils-Aime dat Nintendo, Xbox en Playstation gezamenlijk aan zo’n controller hebben gewerkt. De adaptieve controller die Xbox al op de markt had gebracht, was de basis voor dit project. Als einddoel van het project hadden de bedrijven een adaptieve controller voor ogen die met de moderne platforms van alle consolemakers werkt. Het project zou drie jaar geleden nog actief in ontwikkeling zijn geweest, maar vanwege Reggie’s vertrek bij Nintendo wist hij niet of er nog altijd aan een universele adaptieve controller gewerkt wordt. Reggie sprak als volgt over het project in het interview met Inverse (vertaald):

De Xbox adaptieve controller zou model staan voor de universele versie. Deze is uitbreidbaar met verschillende externe inputdevices die passen bij de mogelijkheden van de gamer in kwestie.

Stel je een adaptieve controller voor die je met je nieuwste Xbox-, PlayStation- of Nintendo-platform kunt spelen. Dat is waar we drie jaar geleden aan werkten. Ik hoop dat die inspanning is voortgezet. Ik weet niet zeker of dat zo is of niet. Maar ik hoop ook dat die controller – en de mogelijkheid voor die controller om verbinding te maken met alle verschillende systemen – zo snel mogelijk wordt gelanceerd en gedeeld met consumenten.

Ben jij of ken jij mensen die zo’n adaptieve controller goed kunnen gebruiken? En kan deze persoon op dit moment alle spellen spelen die hij/zij wil? Deel je ervaringen in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!