Nintendo vraagt patent aan voor mobiele applicatie; lijkt op Nintendogs

  • Nieuws

  • 19 jan 23 om 10:01

  • Kitty

Uit een gerucht op Reddit blijkt dat Nintendo een nieuw patent heeft aangevraagd voor een mobiele applicatie die best wel lijkt op Nintendogs!

Het patent beschrijft “een virtueel referentievlak en een virtuele camera worden bijgewerkt op basis van detectie van een kenmerkend deel in een vastgelegd beeld.” (vertaald):

Een virtueel referentievlak en een virtuele camera worden bijgewerkt op basis van detectie van een kenmerkend deel in een vastgelegd beeld. Een virtueel object en de virtuele camera worden bijgewerkt op basis van een opnamestaat. Een overlaybeeld waarin een beeld van het virtuele object over het vastgelegde beeld wordt gelegd, wordt gegenereerd. De virtuele camera en het virtuele object worden zodanig bestuurd dat het virtuele object zich in een gezichtsveld bevindt voordat het kenmerkende deel wordt gedetecteerd. Het virtuele object, het virtuele referentievlak en de virtuele camera worden zodanig geactualiseerd dat het virtuele object zich langs het virtuele referentievlak bevindt, in de opnamestaat, na de detectie van het kenmerkende deel, en zodanig dat een uiterlijk van het virtuele object in verband staat met de opnamestaat, ongeacht of het kenmerkende deel al dan niet is gedetecteerd, wanneer aan een voorwaarde voor positiebepaling is voldaan.

Niet het meest lekker te lezen stukje tekst, maar het lijkt op een AR-toepassing. Verderop in het patent wordt gesproken over de grenzen van huidige AR: om iets te weergeven in een ruimte moet er eerst een object worden ‘gemarkeerd’ om het virtuele beeld overheen te plaatsen. Het patent lijkt deze limiteringen te willen opheffen met alternatieve manieren van informatieverwerking. Zo zou je dus sneller iets in beeld krijgen. Waarom lijkt het dan op een patent voor Nintendogs? In het plaatje in het patent staat een hond afgebeeld:

patent-afbeelding Nintendo met hond

Het is een hond, het is een Nintendo-patent…

Wat denk jij, wordt het een mobiele versie van Nintendogs? En zou je daar blij mee zijn? Laat het weten in de comments?

Bron: Reddit

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Dabsol-Tamadachi

19-01-2023

#8366‍

261 comments

Een mobiele versie van Nintendogs zou een logische zet van Nintendo zijn want aangezien het typisch zo'n spelletje is die je eerdere dag voor een paar minuten opent met simpele laagdrempelige gameplay zou het uitstekend moeten werken op mobiele telefoons.