Nintendo voegt Kirby's Dream Land 2 en meer toe aan NSO

  • Nieuws

  • 16 mrt 23 om 09:12

  • Erik

De Nintendo Switch Online-bibliotheek van de Game Boy, SNES en NES is uitgebreid met vier spellen in maart 2023.

Het gaat om Kirby’s Dream Land 2 en Burgertime Deluxe voor de Game Boy, Side Pocket voor de Super Nintendo en Xevious voor de NES. In een trailer gaat Nintendo de spellen bij langs.

  • Kirby’s Dream Land 2 (Game Boy, 1995) is een platformer met de roze blob in de hoofdrol. In deze titel gebruikt Kirby de krachten van uilen, hamsters en andere dierenvriendjes om de zeven Rainbow Islands naar hun voormalige glorie te herstellen.
  • BurgerTime Deluxe (Game Boy, 1991) is een arcadespel uit de jaren ’80, opnieuw uitgebracht op de Game Boy. Zoals de naam suggereert is het aan jou om de ultieme burger te bouwen door zo snel mogelijk door de gevaarlijke keuken te reizen op zoek naar ingrediënten.
  • Side Pocket (SNES, 1993) is… poolen op de Super Nintendo. Vanuit een bovenaanzicht probeer je de bal in de pocket te spelen. Speelbaar in je eentje of met een vriend(in).
  • Xevious (NES, 1989) is een klassieke shoot-em-up. In een verticaal scrollende omgeving probeer jij zoveel mogelijk vijanden de das om te doen. Verscheen oorspronkelijk al in 1982 in de arcadehal.

Het vormt de eerste keer dat er nieuwe Game Boy-spellen aan NSO worden toegevoegd sinds de lancering na de februari Nintendo Direct. Nintendo heeft aangegeven dat de spellen geen vast releaseschema hebben. Begin deze maand kwam Metroid Fusion nog naar Nintendo Switch Online + Uibreidingspakket.

Ga jij (een van) deze spellen uitproberen? Heb jij deze games ooit al gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

waluigi movie

2

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

6

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 3

oldman86

16-03-2023

#9208‍

191 comments

Side pocket lijkt me wel leuk 

Apenknul

17-03-2023

#9221‍

474 comments

Kirby's Dreamland 2 is echt super gaaf. Copy abilities op de GB, Animal Friends, secret endings. Had het op de vc op 3DS gespeeld, en was dan ook een van mijn favoriete vc games.

Martijn

17-03-2023

#9230‍

223 comments

Lijkt mij ook de leukste van deze vier. Heb 'm wel eens gespeeld vroeger. Kirby-games spelen eigenlijk altijd wel goed. Ze zijn vaak niet moeilijk en duidelijk op een jonger publiek gericht, maar tegelijk leuk voor alle leeftijden. Kirby's Dream Land 2 is geen uitzondering. Toffe toevoeging aan de NSO-selectie.

Burger Time is echt één van die oer-titels. Dan is de Game Boy-versie al een stuk moderner dan de NES-versie, die echt tot één van de NES-primitieven gerekend kan worden. Side Pocket en Xevious ken ik niet echt. Zie liever eerst wat meer vooraanstaande systeemtitels verschijnen, nouja... Voor de liefhebber is het welkom.

Hoop dat Nintendo ook nog wat meer uit het klassiekers-vaatje kan tappen. Ook klassiekers die niet zozeer van Nintendo zelf zijn. Mogelijk gebeurd dat met al die collecties minder snel (Castlevania, Mega Man, Contra, Ninja Turtles, etc), maar er zijn nog genoeg games die erbij kunnen. Licenties maken het ook moeilijker. Voorbeeld: Wie DuckTales voor de NES wil toevoegen, krijgt met zowel Capcom als Disney te maken. Toch, het is niet onmogelijk. Verras vooral hiermee, Nintendo!