Volgens Nintendo is de Switch namelijk krachtig genoeg om moderne games op uit te blijven brengen. Dit zegt Nintendo tijdens de aandeelhoudersvergadering van juni 2023.
In pure rekenkracht was de Nintendo Switch al de minst krachtige console op de markt toen deze zeven jaar geleden uitkwam. Inmiddels hebben concurrenten Xbox en Playstation nog krachtigere apparaten uitgebracht. Nintendo’s Shinya Takahashi antwoordde echter ontkennend op de vraag of de Nintendo Switch inmiddels niet tekort kwam in rekenkracht. Wel moest Takahashi toegeven dat (externe) ontwikkelaars graag wat meer vermogen zouden hebben om mee te spelen.
Ik wil graag de eerlijke mening van de ontwikkelaars horen over de vraag of de hardwarespecificaties van Nintendo Switch, nu in zijn zevende levensjaar, voldoende zijn om al hun spelideeën uit te voeren.
Shinya Takahashi: Als je mij als ontwikkelaar van game-software vraagt of Nintendo Switch voldoende kracht heeft, zou ik niet zeggen dat er een gebrek aan is. Maar gameontwikkelaars willen over het algemeen meer [kracht] en zullen altijd veel elementen willen inbouwen die de hardware-beperkingen overschrijden. Sinds het Famicom [Nintendo Entertainment System, NES]-tijdperk hebben we eraan gewerkt om deze spelelementen in te passen in een kader met bepaalde beperkingen, en het is onze taak om uit te zoeken hoe we binnen deze beperkingen een leuk spel kunnen maken. Ik denk dat er interessante content ontstaat door de beperkingen te respecteren en dat we dit ook echt voor elkaar hebben gekregen.
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen!
1 jul 23 om 07:27
#10581
2295 XP | 443 comments
TotK laat zien dat het tijd is voor meer kracht. Het spel is geniaal, maar de vele pop ups en framedrops doen de rest van het spel best wel af.
1 jul 23 om 11:50
#10584
115 XP | 23 comments
"Wij van WC-eend". Natuurlijk zeggen zij dat de Switch prima is want je kraakt niet je eigen product af.
De Switch is toe aan vervanging, om mee te gaan met nieuwere games moet er een krachtigere versie komen.
1 jul 23 om 12:31
#10586
3069 XP | 516 comments
Tja, externe ontwikkelaars willen gewoon een hoop extra ruimte qua rekenkracht. Zo hoeven ze niet zo veel moeite te doen of te optimaliseren.
Kijkende naar de gigantische scope van TotK, dan kan de Switch nog prima mee. Pikmin 4 ziet er ook prima uit. Vaak ligt het meer aan de ontwikkelaar en hun luiheid (op zich niet negatief, we willen allemaal het onszelf zo makkelijk mogelijk maken) en de krappe deadlines die geen ruimte overlaten voor degelijke QA en optimalisatie.
1 jul 23 om 15:01
#10587
2662 XP | 395 comments
Het komt ook wel deels door development en hoe duur het ondertussen is geworden. Hoewel ik denk dat Nintendo games niet zo duur zijn als de grotere next-gen games (denk hierbij aan God of War, Starfield, etc) denk ik dat dit ook deels te maken heeft dat ontwikkelaars geen tijd stoppen in optimalistatie van een minder sterke console.
Development duurt nu zo lang dan ben er niet te lang bij wilt stil staan want als je de plank misslaat is het in het huidige milieu ontzettend pijnlijk als bedrijf waarbij je in sommige gevallen miljoenen misloopt. Daarom dat we nu ook in een tijd komen waar remakes en remasters veel meer naar voren komen. Vaak zijn het spellen die vroeger goed zijn opgepakt dus mensen zijn er blij mee, enige wat je moet doen is de juiste visuele stijl inschieten wat QoL implementeren en voila je hebt weer wat geld binnen voor je grotere projecten.
Het is dus eigenlijk niet gek dat bedrijven de Switch-skippen of niet te hard aan optimalisatie werken. We zeggen heel snel x bedrijf is lui, maar ik denk juist in sommige gevallen dat het nu komt door de hoge kosten in ontwikkeling. En een misser is een dure misser.
Goed voorbeeld is nu Daedelic Games die bijv na het slechte ontvangst van Gollum is overgestapt van interne development naar alleen maar publishing dankzij die ene grote misser.
1 jul 23 om 15:23
#10588
3069 XP | 516 comments
Alhoewel je zeker een punt hebt wat betreft de kosten van game-ontwikkeling, vind ik zelf dat we minder maximale winsten moeten najagen in een zo kort mogelijke tijd. Die hoge kosten zijn met een kwalitatief goed product terug te verdienen.