Nintendo verhoogt Japanse salarissen met 10%

  • Nieuws

  • 7 feb 23 om 21:09

  • Rik

  • 2

Eerder vandaag maakte Nintendo de financiële resultaten van afgelopen kwartaal bekend. Reuters weet op basis van vragen aan Nintendo naar aanleiding van deze resultaten te melden dat Japanse Nintendo-medewerkers een loonsverhoging mogen verwachten.

Het gaat om een voorgenomen loonstijging van 10%. Nintendo biedt de loonsverhoging aan ondanks een lichte (4%) daling in de omzet over het afgelopen financiële jaar. De Japanse premier Fumio Kishida riep Japanse bedrijven al eerder op om de lonen te verhogen vanwege de verwachte inflatie in het land. Traditioneel gezien worden de arbeidsomstandigheden in Japan jaarlijks onderhandeld in de lente. De salarisverhoging moet Nintendo een betere positie geven op de arbeidsmarkt. Vanwege de sterkte bevolkingskrimp in Japan wordt het steeds moeilijker voor Japanse bedrijven om vacatures te vervullen.

Het is belangrijk voor onze groei op de lange termijn om ons personeelsbestand veilig te stellen.
-Nintendo president Shuntaro Furukawa

Nintendo-personeel krijgt meer ‘coins’ mee van de baas

Furukawa gaf ook antwoord aan Reuters over de prijs van Nintendo’s hardware en software. Voorlopig heeft Nintendo geen plannen om hier prijsverhogingen door te voeren. Wel houdt Nintendo de mogelijkheid open om prijsverhogingen door te voeren als ‘de omstandigheden veranderen’. Op een vraag van Reuters over de opvolger van de Nintendo Switch wilde Furukawa niet antwoorden.

Denk jij dat de 10% salarisverhoging genoeg is voor Nintendo om voldoende personeel aan te trekken? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Mario_Tandwiel_update

0

Nieuws Nintendo Switch krijgt systeemupdate 18.0.1; dit zit er in

24-04-2024

1

Evelyne

Analyse: Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Direct?

5

Nieuws Analyse: Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Direct?

07-02-2023

7

Rik

Nintendo Direct aangekondigd voor 8 februari

20

Nieuws Nintendo Direct aangekondigd voor 8 februari

07-02-2023

12

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

7 feb 23 om 21:20

#8595‍

2786 XP | 539 comments

Volgens mij betaald N hun werknemers sowieso al niet slecht. 10% erbij is zeker niet verkeerd. Ik krijg er maar een kleine 7 bij verspreid over 1,5 jaar. 

Tamadachi

8 feb 23 om 00:14

#8602‍

5155 XP | 640 comments

Altijd fijn om te horen dat Nintendo niet van plan is om op korte termijn prijsverhogingen door te voeren op hun hardware en software!