Nintendo Switch vijf jaar op rij best verkochte console Verenigde Staten

De Nintendo Switch bestaat al bijna zes jaar. In de Verenigde Staten is deze hybride console zo geliefd dat deze al vijf jaar achter elkaar de best verkochte console is.

Terwijl we dichtbij het zesde jubileumjaar van de Nintendo Switch komen heeft deze spelcomputer weer een record verbroken. Volgens de recent verschenen data van de NPD group is de Switch weer de best verkochte console van het jaar in de Verenigde Staten. Dit betekent dat de Nintendo Switch vijf jaar achter elkaar de best verkochte console is.

Op de tweede plaats staat de PlayStation 5 van Sony en op de derde plek staat de Xbox Series van Microsoft. De meeste winst werd gemaakt door de verkoop van de PlayStation 5. De volledige markt was in vergelijking met 2021 met 5% afgenomen. Piscatella vertelt dat er in 2022 verschillende factoren hebben meegespeeld waardoor er minder gespendeerd werd. Zo waren er problemen met het leveren van consoles, weinig premium releases en macro-economische omstandigheden. 

In de top best verkochte spellen 2022 van de Verenigde Staten staat Call of Duty: Modern Warfare 2 op nummer één, gevolgd door Elden Ring en Madden NFL 2023. In de top tien zitten Ook Pokémon Scarlet en Violet en Pokémon Legends: Arceus. Pokémon Scarlet en Violet staan op plek nummer zes en Pokémon Legends: Arceus op nummer acht. Mario Kart 8 Deluxe valt net buiten de top tien, die staat namelijk op nummer elf.

Vind jij dit een terrechte top tien? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Twitter

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

0

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

20-04-2024

0

Martijn

Fan-art van Rathalos uit Monster Hunter Rise: Sunbreakt door Lifegiving AKA Evelyne de Groot

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak meer dan vijf miljoen keer verkocht

18-01-2023

2

Evelyne

Artwork van Atelier Ryza 3, dat uitgesteld is tot maart 2023

0

Nieuws Atelier Ryza 3 is uitgesteld; verschijnt nu in maart

18-01-2023

1

Erik

Reageer als eerste!