Nintendo Switch Online ontvangt drie nieuwe NES en SNES-spellen

  • Nieuws

  • 31 mrt 22 om 09:03

  • Erik

  • 2

Nintendo heeft Earthworm Jim 2 (SNES) en NES-titels Dig Dug II en Mappy-Land toegevoegd aan Nintendo Switch Online.

Een bijbehorende trailer laat zien om wat voor games het gaat. De drie games zijn beschikbaar voor iedere abonnee op de service, ook als je geen Uitbreidingspakket hebt.

Earthworm Jim 2 (SNES) is een platformer uit 1995. Jij kruipt in de rol van Jim. Wederom is Princess What’s-Her-Name gekidnapt, en het is aan jou en je spring en schietskills om haar terug te krijgen.  De games stonden bekend om hun humor.

Dig Dug II (NES) is een puzzelspelletje uit 1985. Levels zijn bedolven onder de vijanden en het is de bedoeling om de grond onder hun voeten weg te graven.

Mappy-Land (NES) gaat over een politiemuis die een feestje heeft geprepareerd voor zijn vrouw en kind. Echter heeft de slechte kat NYAMCO de opdracht gegeven om alle cadeautjes in te pikken. Aan jou om al platformend ze terug te krijgen. De game is in Japan uitgebracht in 1986, maar kwam pas  in Europa beschikbaar via de Wii U Virtual Console in 2015.

Via Nintendo Switch Online is het mogelijk om een bibliotheek aan NES- en SNES-spellen te spelen. Nintendo gaf bij de aankondiging van het Uitbreidingspakket al aan dat ze de service zouden blijven ondersteunen.

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Red Wings: American Aces

0

Review Red Wings: American Aces

31-03-2022

5

Rik

Fortnite Zero Build is nu een permanente game mode

2

Nieuws Fortnite Zero Build is nu een permanente game mode

31-03-2022

6

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

31 mrt 22 om 09:34

#4273‍

5886 XP | 1090 comments

Misschien ook mooi om te melden dat de Japanse SNES app Harvest Moon heeft gekregen.

Wel redelijke titels deze keer trouwens!

DetectivePikachu

31 mrt 22 om 18:29

#4277‍

466 XP | 81 comments

Het aparte is dat de tweede delen van Earthworm Jim en Dig Dug nu zijn toegevoegd aan Online, terwijl de eerste delen eveneens voor de originele SNES, respectievelijk NES zijn verschenen. Misschien komen die later erbij.