Nintendo Switch boekt in zevende jaar nieuw record in Japan

  • Nieuws

  • 12 jan 24 om 16:22

  • Coen

  • 0

In 2023 brak Nintendo in Japan weer eens een van hun eigen records: dit keer het record van de Nintendo DS wat betreft het aantal verkopen in het zevende levensjaar.

Het jaar 2023 is voorbij en dat betekent dat alle data van dat jaar ook binnen zijn. Ook de cijfers van de game-industrie zijn binnen en laten een interessante ontwikkeling zien.

Nintendo heeft in het zevende jaar dat de Nintendo Switch op de markt is een indrukwekkende vier miljoen exemplaren verkocht. Dat is op zichzelf al een erg prestigieus getal voor een gameconsole in zijn zevende levensjaar, maar het is nog indrukwekkender om een andere reden: de mijlpaal van vier miljoen is genoeg om het vorige record van de Nintendo DS omver te gooien.

Dit doosje (met de inhoud natuurlijk) vliegt als hete broodjes over de toonbank!

De Nintendo DS hield voorheen het record van meest verkochte exemplaren in zijn zevende jaar. In dat jaar wist Nintendo de Nintendo DS maar liefst 3 miljoen keer over de toonbank te krijgen. De Nintendo Switch wist dat record met een gigantische extra miljoen exemplaren te verpletteren.

Ben jij verrast dat de Nintendo Switch nog steeds zo veel verkocht word? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Game Data Library

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

0

Special Wat speel je dit weekend? [18 mei] 

18-05-2024

1

Erik

Maandag 20:30 – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Maandag 20:30 - Koopa Café Live Podcast

13-01-2024

3

Dreon

sonic superstars main

0

Nieuws Sonic Superstars krijgt kleine update op Nintendo Switch

12-01-2024

1

Coen

Reageer als eerste!