Nintendo Switch best verkochte console ooit in Frankrijk

  • Nieuws

  • 17 jan 23 om 01:52

  • Rik

  • 0

De verkoopresultaten van spelcomputers in Frankrijk zijn bijgewerkt met de verkopen uit 2022. In de nieuwe ranglijst staat de Nintendo Switch bovenaan het lijstje met best verkochte (thuis) consoles van het land.

De Nintendo Switch wist in 2022 maar liefst 987.000 exemplaren te verkopen. In totaal zijn er daardoor 7,09 miljoen exemplaren over le toonbank gegaan in Frankrijk. Hiermee stoot de Switch de Nintendo Wii van de troon als best verkochte console. De Wii wist ‘maar’ 6,3 miljoen exemplaren te slijten aan de Franse consument. Met ongeveer zes miljoen exemplaren pakt de Playstation 4 de derde plaats. Bovenstaande records betreffen enkel de thuis consoles, de best verkochte spelcomputer in Frankrijk is nog altijd een handheld: de Nintendo DS (10,6 miljoen).

Mario Kart 8 Deluxe deed vorig jaar ook de Franse hoofdstad aan.

De Nintendo Switch was verantwoordelijk voor ruim de helft van de in 2022 verkochte spelcomputers in Frankrijk. Inmiddels heeft ruim 10% van de bevolking een Nintendo Switch. Pokémon Legends: Arceus was met 575.000 verkochte exemplaren de best verkopende individuele game in Frankrijk, op de voet gevolgd door FIFA op de PS4. Pokémon Scarlet en Violet werden in Frankrijk gerekend als individuele games. Als je hun verkopen samenneemt verslaan ze Pokémon Legends: Arceus (701.000 verkopen in totaal).

Denk jij dat de Switch de DS nog kan inhalen in Frankrijk? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Testafdeling Nintendo ondergaat grote herstructurering

0

Nieuws Testafdeling Nintendo ondergaat grote herstructurering

28-03-2024

1

Erik

Beelden van gecancelde “De Blob DS” opgedoken

1

Nieuws Beelden van gecancelde "De Blob DS" opgedoken

17-01-2023

3

Rik

Lanceertrailer voor roguelike Lone Ruin

0

Media Lanceertrailer voor roguelike Lone Ruin

17-01-2023

1

Jeroen

Reageer als eerste!