Nintendo Switch beleeft beste verkoopweek ooit in Nederland & Europa

  • Nieuws

  • 8 dec 21 om 16:20

  • Rik

  • 3

In de week van 22 november heeft de Nintendo Switch voor zowel de software- als hardware-verkopen alle eerdere verkooprecords verbroken. Het nieuwe verkooprecord gaat zowel op voor de Nederlands markt als de Europese markt als geheel. Dit laat Nintendo weten aan N1-UP.

De week van 22 tot 29 november pakt hiermee het record af dat werd gevestigd in november 2019. Voor de hardware-verkopen werden de resultaten van het originele Switch-model, de Switch Lite en het Switch OLED model samen genomen. Het is opvallend dat de Nintendo Switch het nog zo goed doet: de hybride console is ondertussen al bijna vijf jaar op de markt. Veel consoles verliezen momentum op deze leeftijd. Ook de lancering van nieuwe concurrerende platforms als de Playstation 5 en Xbox series X hadden geen remmende invloed op de Switch-verkopen.

De Black Friday-bundel joeg de hardware-verkopen aan.

Bundels en software

Nintendo wijdt de goede hardware-verkopen aan de tijdelijke bundel waarbij een Nintendo Switch-console, Mario Kart 8 Deluxe en een individueel lidmaatschap van drie maanden op Nintendo Switch Online zitten inbegrepen. De goede software-verkopen werden aangejaagd door Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl. Eerder vandaag al konden we al melden dat deze titels wereldwijd zes miljoen exemplaren wisten te verkopen in hun eerste week. Nintendo laat nu weten aan N1-UP dat dit niet de resultaten van de eerste week waren, maar slechts de resultaten van het eerste weekend op de markt. Ook andere recent verschenen games zoals Metroid Dread, Mario Party Superstars en WarioWare: Get It Together! joegen de software-verkopen aan. Voorts laat Nintendo weten dat de oudere evergreen titels waaronder Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Super Smash Bros. Ultimate eveneens goed blijven verkopen.

Het software-record werd in de week van 15 november (de week waarin de Pokémon games uitkwamen) ook al verbroken, maar de week van 22 november ging er gelijk nog eens over heen.

Heb jij meegeholpen aan het verbreken van de records? Laat ons dan in de comments weten wat jij de afgelopen weken gekocht hebt!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Duck Hunt bestaat 40 jaar

1

Special Duck Hunt bestaat 40 jaar

23-04-2024

1

Mark

2D-metroidvania Afterimage komt naar Nintendo Switch

0

Nieuws 2D-metroidvania Afterimage komt naar Nintendo Switch

08-12-2021

0

Robin

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl 6 miljoen keer verkocht in eerste week

2

Nieuws Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl 6 miljoen keer verkocht in eerste week

08-12-2021

1

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Samus

8 dec 21 om 17:02

#2738‍

596 XP | 106 comments

Kleine aanmerking op het artikel: 'de hybride console is ondertussen al bijna zes jaar op de markt'

Volgens mij moet dat 5 zijn i.p.v. 6. Switch kwam uit in maart 2017, dus we tikken pas a.s maart de 5 jaar aan

 

Het enige wat ik gekocht heb voor de Switch is Pokémon Brilliant Diamond met release. En nog steeds zoet mee

Rik

8 dec 21 om 17:41

#2740‍

4690 XP | 668 comments

Verdraaid, je hebt helemaal gelijk! Nintendo's bericht zei dat de Switch bijna het zesde jaar inging, maar dat zijn natuurlijk twee verschillende zaken. Ik ga het gelijk aanpassen, bedankt voor het meedenken Samus!

oldman86

9 dec 21 om 10:47

#2762‍

1156 XP | 216 comments

Alleen Pokémon dp remakes gekocht dat weekend