Nintendo stopt tijdelijk met verschepen naar Rusland

  • Nieuws

  • 12 mrt 22 om 09:28

  • Icelos

  • 2

Ruim twee weken geleden begon de invasie van Ukraïne door Rusland en na vele grote bedrijven stopt ook Nintendo het land in de ban.

Het zal niemand zijn ontgaan dat op 24 februari Ukraïne is aangevallen door Rusland. Sindsdien probeert ‘het Westen’ de oorlog te stoppen door middel van sancties. Ook private bedrijven hebben besloten zich van Rusland te distanciëren om het internationale recht te waarborgen. Zo verdwenen de meeste internationale fastfoodketens al, is het onmogelijk om met een MasterCard of VisaCard te betalen en zijn de Russische banken uit het internationale SWIFT-systeem gehaald. De invasie blijft echter een gigantisch humanitaire crisis en steeds meer bedrijven besluiten hun werkzaamheden in Rusland te verbannen.

In een interview met Eurogamer heeft The Big N laten weten geen verdere producten naar Rusland te verschepen. De Nintendo eShop zal geblokkeerd worden – waar de spellen nu relatief gezien 50% goedkoper zijn dan in Europa – en er zal niet meer betaald kunnen worden met de Roebel. Nintendo heeft enkele dagen geleden tevens de lancering van Advance Wars 1 & 2: Reboot Camp uitgesteld.

Nintendo zei het volgende (vertaald):

‘We hebben besloten het verschepen van Nintendo-producten naar Rusland tijdelijk stop te zetten voor de nabije toekomst. Dit komt wegens de variabele aspecten van het verschepen van fysieke goederen naar Rusland. Tevens wordt de Nintendo eShop in Rusland op het moment onderhouden aangezien we geen Russische Roebels meer kunnen accepteren.’

Opvallend is dat Nintendo de invasie niet veroordeelt. Andere game-bedrijven die tijdelijk de stekker uit hun operaties in Rusland hebben getrokken; Microsoft, PlayStation, Electronic Arts, CD Projekt, Activision Blizzard, Ubisoft en Take-Two.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Wat spelen jullie dit weekend? [12 maart]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [12 maart]

12-03-2022

4

Erik

Oricorio danst zich een weg naar Pokémon GO

3

Nieuws Oricorio danst zich een weg naar Pokémon GO

11-03-2022

3

Icelos

Discussieer met ons mee! 2

NintenRuben

12 mrt 22 om 18:37

#4027‍

82 XP | 14 comments

lol

Lucas

14 mrt 22 om 08:47

#4041‍

628 XP | 121 comments

Jeetje wat goed. Beter dan EA die zegt dat ze geen Russische voetballers meer in hun spel zetten. Dit zijn serieuze stappen.