Nintendo reageert op het 'drift'-probleem van Nintendo Switch Joy-Con

Gebruikers van de Nintendo Switch’s Joy-Con hebben last van zogenaamde ‘drift’, Nintendo reageert nu op dit fenomeen.

Joy-Con drift blijkt een probleem te zijn voor Nintendo Switch-eigenaren. Door deze drift constateert de stick van de Joy-Con input, zonder dat de speler deze zelf geeft. Dit kan voor vervelende ervaringen zorgen tijdens je speelsessies. Hoewel de oorzaak van het probleem niet unaniem is vastgesteld, zijn de twee meest genoemde boosdoeners beide te wijten aan het design van de controllers. Volgens sommigen wordt het defect veroorzaakt door stof en ander vuil dat zich ophoopt onder een rubberen dopje van de stick. Anderen zien veelvuldig contact tussen de onderdelen in de stick als het probleem. Wat de oorzaak ook is, Nintendo had vooralsnog niet gereageerd op het ‘driften’.

In een artikel van The Verge reageert Nintendo nu voor het eerst. Het bedrijf doet echter weinig meer dan verwijzen naar de klantenservice. Nintendo kwam met het volgende statement (vertaald):

Bij Nintendo zijn we erg trots op het maken van kwaliteitsproducten en we zijn continue bezig ze te verbeteren. We zijn ons bewust van recente berichten dat sommige Joy-Con controllers niet correct reageren. We willen dat onze consumenten plezier hebben met Nintendo Switch, en als iets dit doel in de weg staat, moedigen wij hen aan om http://support.nintendo.com te bezoeken zodat we kunnen helpen.”

Het is zeker niet onwaarschijnlijk dat de timing van dit nieuwe statement te maken heeft met een rechtszaak die tegen Nintendo is begonnen omtrent de Joy-Con drift. Meer informatie hierover vind je op de website van het advocatenkantoor.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Leak: gloednieuwe epiloog voor Kirby’s Return to Dreamland Deluxe

0

Nieuws Leak: gloednieuwe epiloog voor Kirby's Return to Dreamland Deluxe

30-01-2023

1

Rik

Duitsland: Binnenkort Super Mario pizza’s in de winkel

4

Nieuws Duitsland: Binnenkort Super Mario pizza's in de winkel

30-01-2023

4

Rik

Nieuwe Mario Movie-beelden tonen Cat Mario & stem van Donkey Kong

3

Nieuws Nieuwe Mario Movie-beelden tonen Cat Mario & stem van Donkey Kong

29-01-2023

3

Rik

Reageer als eerste!