Nintendo niet aanwezig op Gamescom in 2022

  • Nieuws

  • 3 jun 22 om 12:24

  • Erik

Nintendo is in 2022 niet aanwezig op de Gamescom in Keulen. Dit bevestigt Nintendo of Europe vandaag.

Er is geen specifieke reden gegeven voor de afwezigheid. De beslissing is gemaakt na “een zorgvuldige afweging”. In plaats daarvan is The Big N, in ieder geval in Duitsland, op verschillende kleinere elementen aanwezig.

Tegen het Duitse GamesWirtschaft zegt Nintendo het volgende (vertaald):

“Gamescom is een belangrijk evenement in de evenementenkalender van Nintendo. Dit jaar hebben we echter na zorgvuldige afweging besloten om niet aanwezig te zijn in Keulen.

In plaats daarvan kunnen spelers de games voor Nintendo Switch uitproberen op tal van evenementen in Duitsland. [..] We kijken ernaar uit om onze fans weer te zien op regionale events.”

Grote rijen bij Nintendo’s stand op de Gamescom.

De beslissing komt als een verrassing: doordat de E3 niet doorgaat in 2022, was dit de enige fysieke mogelijkheid voor Nintendo om haar games aan een grootschalig publiek te presenteren. Op dit moment staan onder andere Xenoblade Chronicles 3, Splatoon 3 en Het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de planning.

De Gamescom is al jarenlang het grootste game-evenement van Europa, en vindt ieder jaar plaats in Keulen. Nintendo was er ieder jaar te vinden met een grote stand waar je aankomende Nintendo-spellen kon spelen. In 2019, voor de uitbraak van COVID-19, was Nintendo voor het laatst fysiek aanwezig. Bezoekers konden toen onder andere Pokémon Sword & Shield en Luigi’s Mansion 3 voor de release spelen.

Gamescom 2022 vindt plaats van 24 tot en met 28 augustus. Voor het eerst sinds twee jaar kun je er weer fysiek bij aanwezig zijn.

N1-UP op de Gamescom van 2019.

Bron: GamesWirtschaft

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ubisoft kondigt demo aan van Prince of Persia: The Lost Crown

0

Nieuws Ubisoft onthult demo voor Prince of Persia: The Lost Crown

08-12-2023

1

Erik

Lechonk pokemon

4

Nieuws Random: Lechonk uit Pokémon Scarlet / Violet is nu al razend populair

03-06-2022

4

Evelyne

Tot 50% korting op alle Shantae-spellen wegens 20-jarig jubileum

1

Nieuws Tot 50% korting op alle Shantae-spellen wegens 20-jarig jubileum

03-06-2022

5

Erik

Reageer als eerste!