Nintendo niet aanwezig op Gamescom in 2022

0

Nintendo is in 2022 niet aanwezig op de Gamescom in Keulen. Dit bevestigt Nintendo of Europe vandaag.

Er is geen specifieke reden gegeven voor de afwezigheid. De beslissing is gemaakt na “een zorgvuldige afweging”. In plaats daarvan is The Big N, in ieder geval in Duitsland, op verschillende kleinere elementen aanwezig.

Tegen het Duitse GamesWirtschaft zegt Nintendo het volgende (vertaald):

“Gamescom is een belangrijk evenement in de evenementenkalender van Nintendo. Dit jaar hebben we echter na zorgvuldige afweging besloten om niet aanwezig te zijn in Keulen.

In plaats daarvan kunnen spelers de games voor Nintendo Switch uitproberen op tal van evenementen in Duitsland. [..] We kijken ernaar uit om onze fans weer te zien op regionale events.”

Grote rijen bij Nintendo’s stand op de Gamescom.

De beslissing komt als een verrassing: doordat de E3 niet doorgaat in 2022, was dit de enige fysieke mogelijkheid voor Nintendo om haar games aan een grootschalig publiek te presenteren. Op dit moment staan onder andere Xenoblade Chronicles 3, Splatoon 3 en Het Vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de planning.

De Gamescom is al jarenlang het grootste game-evenement van Europa, en vindt ieder jaar plaats in Keulen. Nintendo was er ieder jaar te vinden met een grote stand waar je aankomende Nintendo-spellen kon spelen. In 2019, voor de uitbraak van COVID-19, was Nintendo voor het laatst fysiek aanwezig. Bezoekers konden toen onder andere Pokémon Sword & Shield en Luigi’s Mansion 3 voor de release spelen.

Gamescom 2022 vindt plaats van 24 tot en met 28 augustus. Voor het eerst sinds twee jaar kun je er weer fysiek bij aanwezig zijn.

N1-UP op de Gamescom van 2019.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!