Nintendo lanceerde 2018-update Nintendo Switch wegens piraterij

1

Vorig jaar heeft Nintendo de zaak gewonnen tegen Gary Bowser, die een celstraf van drie jaar heeft gekregen. Door de hackmiddelen en piraterij die hij verkocht moest Nintendo in 2018 een update uitvoeren.


Nintendo heeft vorig jaar een rechtszaak gewonnen van Team Xecutor-lid Gary Bowser, die ervan beschuldigd werd het Japanse bedrijf miljoenen dollars te hebben laten verliezen.Gary verkocht onder andere software waarmee gehackt kon worden op de Nintendo Switch en pirated spellen. 
Hierdoor heeft hij een drie jaar celstraf gekregen en moet 15 miljoen dollar geldboete betalen aan Nintendo.

Uit de documenten, die achterhaald zijn door Axios, blijkt dat Nintendo een update moest uitvoeren op de Nintendo Switch tegen de hackers en pirating(vertaald):

Nintendo moest een nieuwe versie publiceren van onze hardware om tegen deze hack tools te vechten. Deze update vaardigde oneindig veel uren aan de engineering en aanpassingen aan onze globale productie- en distributieketens en natuurlijk overeenkomende middelen. Om duidelijk te zijn deze aanpassingen zijn specifiek gedaan om Team Xecuter’s aanval op onze technologische beschermingsmaatregelen tegen te gaan. 

De verklaring, die in de rechtbank is voorgelezen, heeft vermoedelijk betrekking gehad op de 2018-update van de Nintendo Switch-console.Nintendo beweert dat het proces van het updaten van zijn hardware en het afdwingen van zijn IP meer dan 65 miljoen dollar heeft gekost.

Vinden jullie de straf voor Gary Bowser terrecht? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

0

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

CoeXisT

09-06-2022

#5297

Terechte straf! Ik haat piraterij.