Nintendo: 'Hoofddoel mobile games is vergroten merkbekendheid'

  • Nieuws

  • 3 dec 22 om 00:50

  • Rik

Nintendo wil wel winst maken met hun mobiele games, maar dat is niet het belangrijkste doel van The Big N met hun mobile strategie. Het gaat Nintendo er vooral om dat hun IP’s bekendheid krijgen bij een groter publiek.

Dit liet Nintendo weten aan publicatie Axios, die Nintendo sprak naar aanleiding van het afsluiten van de support voor Dragalia Lost eerder deze week. Van de acht mobiele games uit Nintendo’s stal is er bij drie games definitief de stekker uitgetrokken. Het gaat hierbij om Miitomo, Dr. Mario en Dragalia Lost. De actieve mobile games zijn Fire Emblem Heroes, Mario Kart Tour, Super Mario Run, Animal Crossing: Pocket Camp en Pikmin Bloom. Het nog altijd succesvolle Pokémon GO is een los project dat officieel door Niantic en The Pokémon Company is opgezet.

Axios vroeg Nintendo naar de relatief kleine opbrengsten van de mobile games. Waar Switch hardware en software 4,5 miljard dollar opbracht in de periode april-september, leverden de mobile games ‘slechts’ 169 miljoen op. Volgens de data van het bedrijf data.ai werd de Nintendo Switch Online app in 2022 ook meer gedownload dan de mobile games Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en Pikmin Bloom. Nintendo stelde echter dat ze zich geen zorgen maakten (vertaald):

Bowser en Peach nemen het deze week tegen elkaar op in een nieuwe ‘Tour’ van Mario Kart Tour.

Hoewel we het belang onderkennen van het genereren van inkomsten en winst via onze mobile games, is onze voornaamste strategie om het aantal mensen dat toegang heeft tot [de IP’s van] Nintendo uit te breiden. (Mobiele games laten mensen) nieuw entertainment van Nintendo ervaren en kennismaken met onze IP.

Nintendo ondersteunt vooral Fire Emblem Heroes en Mario Kart Tour nog altijd actief met regelmatige toevoeging van nieuwe content.

Heb jij Nintendo’s mobiele games gespeeld? En zo ja: welke? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

N2up

03-12-2022

#7774‍

90 comments

Mooi doel. Heb Fire Emblem Heroes flink gespeeld tot ik er zelf zat van was, niet odmat de microtransacties me door de strot werden geduwd.

Hopelijk komt er ook een leuke metroid en zelda game snel

Rik

03-12-2022

#7775‍

529 comments

Er ging ooit het gerucht dat er een mobile Zelda in de maak was... maar ja, rond Zelda zijn er eigenlijk altijd wel geruchten (zonder dat ze waar blijken te zijn)

Zool

04-12-2022

#7778‍

249 comments

Dragalia Lost is er natuurlijk om mensen toegang te geven tot Nintendo IP…

 

juist.