Nintendo-gigaleak: Pokémon Pinball stond ooit op de planning voor Nintendo DS

  • Nieuws

  • 24 jul 21 om 10:06

  • Erik

  • 4

De Nintendo-gigaleak komt wederom met smeuïge onthullingen over games van weleer. Ditmaal staan de Nintendo DS en de Nintendo GameCube in de schijnwerpers. Uit de leaks blijken bijvoorbeeld dat de ontwikkelaar van Metroid Prime Pinball, Fuse, een nieuwe Pokémon Pinball-spel in ontwikkeling had voor de Nintendo DS.

Let op: het gaat hierbij om gestolen informatie van hackers. Gevoelige, interne, informatie hebben we daarom niet opgenomen in het artikel. 

Pokémon Pinball DS (zoals we ‘m voor het gemak even noemen), zou Wi-Fi-ondersteuning kennen. Nintendo en Fuser mikten op een release van september 2007. Oh, en ritmespelletje Elite Beat Agents (wie kent ‘m nog?), heette op een bepaald moment Super Sonic Agent.

Aan de andere kant de Nintendo GameCube, er waren een hoop games op de planning voor die console, die uiteindelijk zijn doorgeschoven naar de Wii. Eentje die je wel kent, is misschien Donkey Kong: Barrel Blast (die zou oorspronkeijk gebruik maken van de DK Bongo’s uit Donkey Konga), maar wist je dat Super Paper Mario ook op de GameCube uit moest komen?

Een screenshot uit Pokémon Pinball: Ruby / Sapphire voor Game Boy Advance

Zo is er een hele lijst met hele lijst met leaks en onthullingen. Op bepaalde plekken heb ik extra info gegeven, zodat je iets beter weet over welke game het gaat:

Nintendo DS

  • Rhythm Paradise heette nog ‘RIQ’, Rhythm IQ. Het kwam volgens Nintendo met nieuwe liedjes, dus geschikt voor de hele wereld
  • Geist DS was ooit in ontwikkeling. Had online. Leak benoemt dat er een DS-versie van NES-game Gauntlet in ontwikkeling was (die zou oorspronkelijk uitkomen in 2008)
  • GBA-titel bit Generations zou naar Nintendo DS komen als ‘Digitylish DS’. Uiteindelijk verschenen een aantal van deze titels op DSiWare. Er waren twee prototypes van de game in ontwikkeling, waarbij een van de twee al hevig refereert naar de DSi-service.
  • New Super Mario Bros. zou oorspronkelijk nieuwe courses kennen. Deze zou Nintendo verspreiden via Wi-Fi. Ook de Super Mario 64 DS-minispelletjes werden hierbij genoemd (die zaten uiteindelijk ook in de game)
  • Er was een spel genaamt ‘PLUCKER’ in ontwikkeling. Dit spel was een voorstel van Richard Garfield, de maker van Magic the Gathering. Het zou een strategiespel worden dat kaarten voor ‘figurines’ verruilde.
  • Banjo en Conker moesten echt vervangen worden door Dixie en Tiny Kong in Diddy Kong Racing DS volgens Nintendo (dit gebeurde ook)
  • Monolith Soft’s Soma Bringer, dat exclusief in Japan uitkwam, heette ooit Angelic Soma. De game zou in 2006 moeten uitkomen (dit werd 2008)
  • Nintendo twijfelde of ze Contact, van de makers van No More Heroes, zelf moesten lokaliseren en publiceren. Ze beschreven het als een ‘Mother-like’. De game is uiteindelijk in Europa gepubliceerd door Rising Star Games.
  • Moesten de character designs ietwat veranderd worden voor Magical Starsign (een top-down RPG vol diermensen)? Nintendo, die de game publiceerde, twijfelde er over
  • Het stond oorspronkelijk niet vast dat Pokémon Diamond en Pokémon Pearl een online speelstand zouden krijgen. Nintendo noemde het “een overweging”. Op dit moment staan er remakes van de twee spellen gepland.
  • Werktitels! Chibi-Robo DS (Chibi-Robo! Park Patrol), Jump Super Stars 2 (Jump Ultimate Stars) , Mario vs. Donkey Kong DS (Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis), Yoshi’s Island 2 (Yoshi’s Island DS), Kirby DS (Kirby: Squeak Squad), Wish Room (Hotel Dusk), Game Fortune Bag (Clubhouse Games) en Burabura Donkey DS (DK: King of Swing)

Nintendo GameCube

  • ‘Kirby’ op de planning als Nintendo GameCube-game. Het zou een spel worden zoals Kirby Super Star voor de SNES. Deze game kwam uiteindelijk nooit uit
  • Het Japan-only Captain Rainbow was oorspronkelijk een GameCube-game
  • Super Paper Mario heette ooit Super Paper Mario Bros. Donkey Kong: Barrel Blast heette in het Japans ooit ‘Tarutaru Donkey’ (een woordspeling op de Japanse titel voor DK: King of Swing, het eerder genoemde Burabura Donkey, gemaakt door zelfde ontwikkelaar)
  • Stekkerdozen in Chibi-Robo mochten aanvankelijk niet gelokaliseerd worden van Nintendo

De gigaleak bracht ons eerder deze week al nieuw over allemaal Wii-spellen, zoals dat Excite Truck ooit de ‘World’s Toughest Race’ heette. Check deze info hier (link naar Nintendo Everything). Bovenstaande informatie is oorspronkelijk gepubliceerd op 4chan, en doorgepost op bekend gameforum Resetera.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Astria Ascending bevat strategische minigame genaamd J-Ster

0

Nieuws Astria Ascending bevat strategische minigame genaamd J-Ster

24-07-2021

0

Erik

NoA en The University of Oxford onderzoeken psychische gesteldheid Animal Crossing-spelers

1

Nieuws NoA en The University of Oxford onderzoeken psychische gesteldheid Animal Crossing-spelers

23-07-2021

1

Kitty

Discussieer met ons mee! 4

hoysmallfrry

24 jul 21 om 11:08

#906‍

105 XP | 21 comments

Ik vond contact altijd n supercool game (ik heb de US versie) maar ik snapte er destijds echt niks van xD

Fl@ppy

24 jul 21 om 19:02

#914‍

2791 XP | 540 comments

Heb hem ook nog, maar kon nooit verder komen. Denk wel 3 keer overnieuw begonnen in al die jaren

debinir

24 jul 21 om 14:42

#909‍

5 XP | 1 comments

Waarom nou weer resetera vermelden

4chan is de bron van deze leaks, en dat het ergens anders word hergepost zoals hier doet er niet toe niet alsof daar aanvullende informatie werd gedeeld,

resetera is ook echt wel het afvoerputje qua gamefora, nog nooit zoveel toxiciteit meegemaakt als op die website

Erik

24 jul 21 om 15:18

#910‍

4987 XP | 359 comments

Goede vraag. Onafhankelijk of het een website vol toxiciteit is, was het een van hun forumgebruikers die die brei aan informatie vertaalde tot hoofdpunten.

Daarnaast wil ik vanuit persoonlijk oogpunt niet te diep naar de bron linken, omdat het om hele gevoelige informatie gaat. Resetera is in dat geval een 'veilige' middenweg.