Nintendo gaat Joy-Con gratis repareren buiten garantie

  • Nieuws

  • 3 apr 23 om 16:50

  • Dennis

  • 5

Bezitters van defecte Joy-Con, bijvoorbeeld met drift-problemen, zullen kosteloos geholpen worden. Ook buiten garantie repareert Nintendo de controllers gratis.

Dit blijkt uit een aangepaste tekst op de Engelstalige ondersteuningspagina van de Joy-Con. Hierin verklaart Nintendo de controllers gratis te repareren in de gebieden VK, Zwitserland en de Europese Economische Gemeenschap. Nederland valt onder die laatste groep.

Ook als er sprake is van slijtage door gebruik repareert Nintendo de Joy-Con. Het volgende zegt de fabrikant op hun website (vertaald):

Tot nader bericht, zal Nintendo geen kosten rekenen in de Europese Economische Gemeenschap, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland voor het repareren van het responsiviteits-syndroom, ongeacht of dit wordt veroorzaakt door een defect of slijtage.

Verderop zegt Nintendo nog:

Nintendo is trots op het maken van hoogwaardige en robuuste producten en brengt hier constant verbeteringen op aan. Daarom en tot nader bericht biedt Nintendo consumenten die hun product hebben gekocht in de EEG, het VK of Zwitserland kosteloze reparatie aan voor het responsitiviteits-syndroom aan control sticks, gedaan door officiële Nintendo reparatiecentra. Dit geldt zelfs als het syndroom wordt veroorzaakt door slijtage en als de 24 maanden garantietermijn is verstreken.

Uitzonderingen zijn er wel. Zo dient de reparatie dus te gaan via Nintendo zelf. Als je Joy-Con is geopend, aangepast, gebruikt voor commerciële doeleinden of als er sprake is van gebruikersschade, kan het zijn dat de reparatie niet gratis is.

Joy-Con drift is een veelvoorkomend probleem bij Switch-gebruikers. Door slijtage kunnen de control sticks minder goed gaan werken, waardoor deze soms vanzelf een richting-input krijgen (gaan driften). De Consumentenbond deed zelfs al onderzoek naar het probleem. Ook nieuwere Joy-Con, zoals van de Nintendo Switch OLED, kunnen drift krijgen.

Heb jij last van Joy-Con drift, en ben je blij met dit nieuws? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Kirby en de Vergeten Wereld is Breath of the Wild-moment voor franchise

3

Nieuws Kirby en de Vergeten Wereld is Breath of the Wild-moment voor franchise

03-04-2023

4

Thijmen

The King of Fighters XIII Global Match aangekondigd voor Switch

2

Media The King of Fighters XIII Global Match aangekondigd voor Switch

03-04-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 5

Yosher

3 apr 23 om 17:29

#9449‍

5886 XP | 1090 comments

Da's wel goede zaak, al blijft het dom dat het überhaupt nodig is en iets dat we gewoon niet gewend zijn van Nintendo voor de Switch, het feit dat hun controllers zo onbetrouwbaar zijn. 

Martijn

3 apr 23 om 17:43

#9451‍

3570 XP | 415 comments

Dat zou mooi zijn, want mijn Joy-Con driften tegenwoordig enorm. Zijn ook van het eerste uur uit 2017, toen je daar grote kans op had. Heb het nog lang weten te rekken, ook met bepaalde instellingen, maar nu moet je meer dan 10 minuten spelen voordat die krengen naar je luisteren. Misschien moet ik ze toch maar eens opsturen, als het verder niks meer kost. Speel vooral in dock-modus met de Pro Controller op de TV, maar voor portable gebruik zijn werkende Joy-Con dan weer handiger.

Wel goed voor de service, want eigenlijk is het natuurlijk een defect dat er niet in had mogen zitten. Je consumenten daarvoor laten betalen is eigenlijk niet echt eerlijk. Het is dat de Nintendo Switch zo'n tof systeem is, maar anders... Nouja, iedere console heeft in het begin wel wat kinderziektes. Als dat vrijwel het enige is, dan valt het op zich nog best mee. Mag overigens nog steeds wel rechtgezet worden. Regel het maar, Nintendo. Dan heb ik nog drie Joy-Con voor jullie liggen die schreeuwen om reparatie!

Jerone

3 apr 23 om 21:15

#9453‍

473 XP | 66 comments

Deden ze dat niet al lang? In mijn geval wel

NintenRuben

5 apr 23 om 00:30

#9465‍

83 XP | 14 comments

Mijn pro controllers gaan ook snel driften, ik zit nu aan mijn derde pro controller. Kan je Pro controllers ook opsturen?

Paul

5 apr 23 om 09:48

#9467‍

3799 XP | 658 comments

Haha die thumbnail