Nintendo gaat eigen aandelen terugkopen voor 900 miljoen dollar

  • Nieuws

  • 6 aug 21 om 10:49

  • Kitty

  • 0

Nintendo heeft een “Notification of Acquisition of Treasury Shares and Cancellation of Treasury Shares” uitgegeven. Dat wil zeggen dat ze een aantal van hun eigen aandelen terugkopen en deze vervolgens “annuleren”, waardoor ze uit de partij aandelen van het bedrijf worden gehaald. Hoe minder aandelen en aandeelhouders het bedrijf heeft, hoe minder het uiteindelijk hoeft uit te keren aan dividenden.

Deze zet zegt wel iets over de gezonde financiële status waarin Nintendo verkeert dankzij het grote succes van de Switch. Nintendo wil tussen 6 augustus en 15 september tot 1,8 miljoen aandelen kopen; als het dat totaal haalt, is het goed voor ongeveer 1,51% van de aandelen van het bedrijf. Het bedrijf heeft een limiet gesteld van 100 miljard yen om te besteden aan de overnames, wat ongeveer 912,1 miljoen dollar is. In een officieel statement deelden ze deze plannen (vertaald):

Om te profiteren van onze gunstige kaspositie op basis van de prestaties van de Nintendo Switch-activiteiten in de afgelopen paar jaar, zijn we bezig met de inkoop van onze aandelen, zoals aangegeven op deze dia.

Als entertainmentmerk streven wij naar duurzame groei en een toenemende bedrijfswaarde door unieke entertainmentervaringen te bieden die inspelen op onze sterke punten. Het is essentieel om een solide financiële basis te hebben om verrassingen te kunnen blijven leveren via onze producten en diensten in een sector waar trends vaak ingrijpend zijn en de toekomst vaak moeilijk te voorspellen is. Op basis van deze overtuiging hebben wij voldoende inkomsten in stand gehouden om onze missie, het creëren van een glimlach door unieke Nintendo-ervaringen, consequent te kunnen waarmaken.

Effectief gebruik van liquide middelen blijft een belangrijk managementinstrument. We hebben een sterke kaspositie dankzij het feit dat de Nintendo Switch-activiteiten onze eigen verwachtingen hebben overtroffen, en als gevolg daarvan hebben we gelukkig een nieuwe kans gekregen om na te denken over hoe we onze contanten het effectiefst kunnen investeren op verschillende strategische en zinvolle manieren. Naast het gebruik van een deel van de fondsen om aandelen terug te kopen, zullen we zorgvuldig blijven nadenken over hoe we fondsen en investeringen in de toekomst kunnen inzetten.

In de praktijk gaan we er als spellenkopers weinig van merken, maar het is toch mooi nieuws voor Nintendo!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Nintendo Switch console

1

Nieuws Hardware-verkoopcijfers Nintendo Switch gaan voorbij de 89 miljoen

06-08-2021

2

Kitty

Fan maakt teaser van The Wind Waker in unreal engine en het is prachtig

6

Media Fan maakt teaser van The Wind Waker in unreal engine en het is prachtig

06-08-2021

1

Kitty

Reageer als eerste!