Nintendo en Illumination Studios open voor meer samenwerkingen

  • Nieuws

  • 6 apr 23 om 17:12

  • Erik

  • 4

Het kan zomaar zijn dat we in de toekomst meer films zien in het Nintendo-universum. Nintendo en Illumination staan open voor meer samenwerkingen op het gebied van film.

Dit bevestigen Chris Meledandri (Illumination Studios) en Shigeru Miyamoto (Nintendo) tegenover Screen Rant. Ze hebben op dit moment echter nog niets aan te kondigen.

“Mr. Miyamoto en zijn collega’s hebben me uitgenodigd voor het Raad van Bestuur bij Nintendo, en we werken vanuit die capaciteit samen naar de toekomst. Maar het is lastig om het op dit moment over iets anders te hebben”, zegt Meledandri.

Shigeru Miyamoto vult aan: “Zoals Chris al zei, is er niets wat we op dit moment kunnen delen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we blijven werken aan dit partnerschap.

Ook over het feit of dit Mario is of een andere franchise, houden de heren hun lippen stevig dicht. Miyamoto benoemt dat de twee ondernemingen een “gezamenlijke visie in creatie hebben” en dat er “mogelijkheden zijn in de toekomst.”

Chris Melandandri (links) en Shigeru Miyamoto (rechts)

Sinds 2015 werken beide studio’s samen aan The Super Mario Bros. Movie, die sinds 5 april 2023 in de bioscopen te zien is. Daarnaast werd in 2021 bekend dat Melandandri toe zou treden tot Nintendo’s Raad van Bestuur.

Ik noemde The Super Mario Bros. Movie een “prachtige ode aan alles wat met Super Mario te maken heeft” in onze review.

Wat vind jij van dit nieuws? Sta jij open voor meer films in het Nintendo-universum? Laat het weten in de reacties!

Bron: Screen Rant

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

0

Nieuws Freddi Fish 5: The Case of the Creature of Coral Cove komt naar Switch

29-04-2024

0

Karlijn

Gamescom 2023: Opening Night Live vindt plaats op 22 augustus

1

Nieuws Gamescom 2023: Opening Night Live vindt plaats op 22 augustus

06-04-2023

3

Erik

Fire Emblem Engage geüpdate naar Versie 2.0.0; Fell Xenologue beschikbaar

0

Nieuws Fire Emblem Engage geüpdate naar Versie 2.0.0; Fell Xenologue beschikbaar

06-04-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

6 apr 23 om 18:42

#9488‍

5886 XP | 1090 comments

Heeft Nintendo recentelijk niet hun eigen animatie/filmstudio opgericht? Kan Nintendo daar niet films gaan maken? Of is dat meer voor cutscenes in games of geanimeerde shorts zoals die Yoshi stopmotion of Pikmin videos?

reporterdavid

6 apr 23 om 19:55

#9489‍

1196 XP | 238 comments

als ze genoeg ophalen staat een vervolg al vast. trouwens, Universal heeft sowieso een dubbele band; pretpark en film. denk dat ze dat nog kunnen uitbouwen...

Apenknul

6 apr 23 om 20:30

#9490‍

3774 XP | 710 comments

Ik heb de review wegens spoilers niet gelezen, maar alleen je zin “prachtige ode aan alles wat met Super Mario te maken heeft” doet mij al blij.

Wat mij betreft vind ik het wel interessant als ze films blijven maken. Zowel een vervolg, als andere series er bij pakken. Al weet ik niet of Zelda of Metroid zo'n artstyle goed doet, maar films mogen ze wel maken. Zelf hoop ik dat er nieuwe Animal Crossing en Splatoon films komen, die wel met deze artstyle zouden werken. Misschien dat ze Shigasato Itoi kunnen overtuigen om van de MOTHER serie films maken.

N2up

6 apr 23 om 21:34

#9493‍

1414 XP | 276 comments

Heb de film vandaag gezien en t was leuk, maar zoals verwacht iets te safe gespeeld. Hopelijk wordt het een success en kunnen we vervolgen verwachten die iets meer durven te doen.

Hoe dan ook een prachtige ervaring en kijk uit naar meer.

Als ze ooit een Zelda/Metroid film willen maken, dan moeten die echter wel serieuzer worden dan deze film, want deze stijl zou totaal niet passen voor Zelda of Metroid.