Nintendo brengt verbeteringen aan in N64-emulatie Switch Online

  • Nieuws

  • 25 feb 22 om 11:44

  • Erik

  • 2

Uit de recent verschenen 2.0.0-update van de Nintendo 64-app blijkt dat Nintendo stappen heeft gezet ter verbetering van de emulatie. Zo is er nu onder andere mist te zien in verscheidene games.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time werd op verscheidene plekken geplaagd door het ontbreken van mist-effecten. Deze problemen zijn nu opgelost door Nintendo, waardoor onder andere de Water Temple en Forest Temple voorzien zijn van de originele Nintendo 64-graphics. Ook in andere titels is dit effect toegevoegd, zoals bij Mario Kart 64-baan Choco Mountain.

Daarnaast melden gebruikers dat Paper Mario beter loopt. Zo heeft Nintendo een vervelende bug opgelost die de game liet crashen als je doodging met het zonnetje Watt als je partner. Ook in Banjo-Kazooie lijken diverse (kleine) problemen gefixed.

De lancering van de Nintendo 64-applicatie van Nintendo Switch Online verliep niet zonder problemen. Eind oktober beklaagden verschillende gebruikers zich onder andere over de graphics. De Nintendo 64 spellen zijn enkel te spelen met een abonnement op het uitbreidingspakket van NSO.

Bron: Twitter (via Nintendo Life)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Mario Golf wint de DICE Awards 2022 voor beste sportgame

1

Nieuws Mario Golf wint de DICE Awards 2022 voor beste sportgame

25-02-2022

1

Ness

The Legend of Zelda: Majora’s Mask nu beschikbaar op  NSO+

8

Nieuws The Legend of Zelda: Majora's Mask nu beschikbaar op NSO+

25-02-2022

4

Kitty

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

25 feb 22 om 12:23

#3844‍

5886 XP | 1090 comments

Beter. Maar dat maakt het de service niet heel veel meer waard. Ik heb het zelf in ieder geval niet omdat ik het zelf zo graag wilde maar omdat mensen in m'n familie abonnement het wilde, en zij maken er volgens mij niet eens zo veel gebruik van. 

Ben echt aan het denken om na dit eerste jaar gewoon weer terug te stappen op normaal NSO zonder EP. Licht eraan wat ze er nog aan gaan toevoegen/aankondigen voordat dat jaar om is en of die mensen in mijn familie abonnement het nog willen. Voor mij hoeft het in ieder geval niet.

Zool

26 feb 22 om 11:40

#3851‍

1938 XP | 364 comments

Amazing. Nog even wat meer energie erin Nintendo.. nog een paar tientjes en het is bijna net zo goed als hardware van 26 jaar oud.

 

Wat een prestatie!! Hier betalen we graag 20 eu extra voor. Helden zijn het! Zo knap.