Monster Hunter Rise: Sunbreak verschijnt op 30 juni

  • Nieuws

  • 15 mrt 22 om 16:30

  • Erik

  • 1

Monster Hunter Rise: Sunbreak heeft een verschijningsdatum gekregen: 30 juni 2022. Capcom onthulde de datum tijdens haar Monster Hunter Digital Event.

Met de aankondiging kwam onder andere ook een nieuwe trailer. Deze toont de een aantal nieuwe monsters om op te jagen, alsmede een gloednieuw gebied: The Citadel.

 

The Citadel

The Citadel is thuis voor verschillende omgevingen, zoals benauwde bossen en besneeuwde bergen. Levensvormen als Mprphed Wirebugs en Marionette Spiders, noemen de gebieden hun thuis. Maar ook groteske monsters (en terugkerende favorieten) zoals Fanged Beast Garangolm, Fanged Wyvern Lunagaron, Blood Orange Bishaten en Flying Wyvern Astalos. Deze kun je uitdagen op het nieuwe Master Rank-questniveau.

Sunbreak kent ook haar eigen verhaal, die start na het einde van Monster Hunter Rise. Op een dag is er de plotselinge verschijning van een kwaad genaamd Lunagaron. Om dit wezen de das om te doen zoekt ridder Dame Fiorayne, dappere jagers om haar te helpen de Lunagaron een kopje kleiner te maken. Vanuit de havenstad Elgado Outpost, ga jij op weg om deze queeste te voltooien. Je vindt er laboratorium om onderzoek te doen, maar ook een commandopost die de vrede in het rijk probeert te herstellen.

De Sunbreak-uitbreiding kost 13 GB opslagruimte van de Nintendo Switch. Nintendo belooft in een persbericht op een later moment meer informatie te delen.

Collector’s Edition

Er komt ook een Collector’s Edition van Monster Hunter Rise: Sunbreak. Deze komt met een ambiibo van Malzeno, een steelbook-case, stickers en een voucher voor een Deluxe Edition van de expansie met allerlei in-game items. Een voorlopige prijs staat op €99,99. Noot: Monster Hunter Rise zit niet in dit pakket.

Wil je juist de originele versie van Rise in combinatie met Sunbreak kopen: er komt ook een Set in zowel winkels als de Nintendo eShop waar beide inzitten.  Check op de officiële Monster Hunter-website meer informatie over de aankoopmogelijkheden.

Monster Hunter Rise: Sunbreak is een uitbreiding van Monster Hunter Rise. De uitbreiding is aangekondigd tijdens de Nintendo Direct van 24 september 2021. Tip: de basisgame is op dit moment gratis te spelen als Game op Proef voor NSO abonnees.

Het volledige Monster Hunter Digital Event, dat helemaal in teken staat van Sunbreak.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Redout 2 deelt Gameplay trailer

0

Nieuws Redout 2 deelt Gameplay trailer

16-03-2022

0

Rik

Mario Kart 8 Deluxe Circuit-Uitbreidingspas vanaf nu te downloaden

7

Nieuws Mario Kart 8 Deluxe Circuit-Uitbreidingspas vanaf nu te downloaden

15-03-2022

1

Willem

Discussieer met ons mee! 1

Selan

16 mrt 22 om 09:33

#4065‍

2612 XP | 477 comments

Gruwelijk gaaf de nieuwe map en de Three Lords. Mega veel zin in, er komen vast nog meer updates de komende maanden. 30 juni had ik niet verwacht, dat is best vroeg. Week na Fire Emblem Warriors: Three Hopes en dan komt in de zomer ook nog Splatoon 3....wordt wel heel erg intens!

 

Oh en Astalos terug? YES. PLEASE! Heeeel veel zin in, deluxe edition al voorbesteld. Kan niet wachten