Monolith Soft viert vijfde verjaardag Xenoblade Chronicles 2

  • Nieuws

  • 2 dec 22 om 01:12

  • Rik

Dit jaar stond voor Monolith Soft in het teken van de onthulling, release én TGA GotY-nominatie van het gelauwerde Xenoblade Chronicles 3. Maar vijf jaar geleden kwam voorganger Xenoblade Chronicles 2 uit. Monolith Soft stond stil bij dit feit en vierde de vijfde verjaardag met een aantal speciale wallpapers en afbeeldingen.

De Xenoblade Chronicles-serie staat bekend als JRPG’s van hoge kwaliteit, zo kreeg geen enkel deel uit de serie een lagere N1-UP review-score dan een 9(!). De eerste twee games uit de serie (Xenoblade Chronicles en Xenoblade Chronicles X) deden het – ondanks hun lovende kritieken – echter minder goed qua verkopen. Het succes van Xenoblade Chronicles 2 in 2017 was dan ook een belangrijk keerpunt voor de serie: het rechtvaardigde de investeringskosten om een remake van de originele Xenoblade Chronicles naar de Nintendo Switch te brengen én te beginnen aan een gloednieuw deel. Xenoblade Chronicles 2 verkocht zelfs zo goed dat hoofdpersonage(s) Pyra/Mythra werden toegevoegd als vechters in Super Smash Bros. Ultimate.

Er zijn twee wallpapers vrijgegeven: een voor PC/laptop en een voor smartphones. Op beide afbeeldingen zien we Pyra en Mythra de lucht in worden geworpen door de andere hoofdpersonages. Ook staat er in de afbeeldingen te zien dat het om de 5th anniversary gaat. Ten slotte deelde character designer Masatsugu Saito ook een speciale verjaardagsafbeelding van Mythra en Pyra. De wallpapers kun je hier gratis in verschillende formaten downloaden van de Monolith Soft website.

Xenoblade Chronicles 2 kwam uit op 1 december 2017 exclusief voor de Nintendo Switch.

Heb jij Xenoblade Chronicles 2 gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Martijn

03-12-2022

#7767‍

196 comments

Nu ik met het eerste deel klaar ben, wordt het mogelijk tijd om Xenoblade Chronicles 2 eens te gaan spelen. Heb vandaag Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country ook gevonden én gekocht. Als dat geen startsein is? Kans dat ik er eens mee ga beginnen. Kan ik ook ontdekken wie Pyra en Mytra zijn, die ik ken door Super Smash Bros. Ultimate, maar meer ook nog niet.

Vond de eerste een geweldige game, dus ook benieuwd naar deel twee.