Miyamoto hield ooit kwade Waluigi-tegenhanger van Peach tegen

  • Nieuws

  • 18 jan 23 om 17:44

  • Evelyne

Een zogenaamde ‘Walupeach’ bestond ooit maar is tegengehouden door Miyamoto voor het ooit gepitch werd. Ook is Wario ooit toegevoegd zonder zijn goedkeuring.

Dit blijkt uit een Nintendo Dream-interview uit 2008, met informatie wat nog niet bekend was. Hierin wordt gepraat over een door Camelot bedachte Waluigi-tegenhanger van Peach, de zogeheten Walupeach. Twitter-gebruiker Gosokkyu heeft een aantal dingen vertaald.

In dit interview is er een discussie met Shugo Takahashi, co-founder van Camelot. Nintendo stond destijds open voor goede ideeën. Dus werd er een pitch gehouden over Walupeach die in de volgende game zou verschijnen.

Het idee werd door Miyamoto afgewezen omdat hij het teveel vond lijken op ‘Doronjo’. Dit is de baas van de Doronbo Gang in Yatterman, een anime die alleen in Japan werd uitgezonden. Shugo vertelde Nintendo Dream dat het design van het personage daar helemaal niet op gebaseerd was. Ze leek er niet eens op. Walupeach was een datenshi-stijl personage (zoiets als een demoon of een gevallen engel.)

Het design van Doronjo staat hieronder.

Doronjo en Walupeach. Walupeach is een fan-interpretatie van Lifegiving

Links staat Doronjo, rechts staat mijn design van Walupeach

Wario nooit voor keuring naar Miyamoto geweest

Naast Walupeach heeft Nintendo Dream nog een interview gepubliceerd over de oorsprong van Wario, met Hiroji Kiyotake.

Kiyotake vertelt in het interview dat, terwijl Mario Land 2 werd gemaakt, Wario nooit voor keuring naar Miyamoto is geweest. Miyamoto heeft ook geen enkel ander deel van het spel gezien behalve de stukken met Mario. Toch mocht ‘ie uiteindelijk blijven.

Verder is Kiyotake een beetje teleurgesteld dat Wario “on-model” is geworden. In andere woorden: hij vindt dat het personage een stuk losser is en open zou moeten zijn voor andere interpretaties. Hij noemt als voorbeeld de verhoudingen van het lichaam en tekenstijl. Kiyotake vindt dat Wario niet zo gebonden moet zijn aan één standaard.

Of Bowsette ook afgewezen was omdat ze teveel op Doronjo lijkt is nog onbekend, maar speculaties gaan wel rond.

De laatste keer dat er een ‘nieuwe’ vorm van Peach verscheen, was in New Super Mario Bros. U Deluxe. Toen werd Peachette geïntroduceerd, een supervorm van Toadette (die op Peach leek).

Vindt jij dat Walupeach ook in games moet voorkomen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Ndw

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

1

Media Bayonetta 3 themalied We Are As One krijgt eigen trailer

02-02-2023

2

Dennis

Discussieer met ons mee! 4

Yosher

18-01-2023

#8355‍

712 comments

Maar Daisy bestaat toch al gewoon???

 

 

lifegiving

18-01-2023

#8357‍

254 comments

Haha en bowsette bestaat in dromen . Daisy is eigenlijk meer een goede princess ipv een duivelse tegenhanger. Maar laten we eerlijk zijn als er een duivelse peach was zou bowser daar toch mee omgaan ipv Peach ontvoeren. Dan hebben de spellen geen verhaal meer

Apenknul

18-01-2023

#8356‍

427 comments

Ik wist al via DYKG al jaren terug over de pitch voor Walupeach. Dacht dat ze net als Waluigi moet komen in Mario Tennis. 

Over wario wist ik dan weer niet.

En bowsette... Hm, als Nintendo ineens ballen zou krijgen🙈

Martijn

19-01-2023

#8359‍

196 comments

Het zou ook wat ongeïnspireerd zijn, als Peach ook al een slechte dubbelganger kreeg. Beetje afgezaagd zelfs, al die figuren die precies op elkaar lijken. Zijn sowieso al wel veel dubbelgangers, wat overigens alleen erger wordt door ongewenste en onnodige toevoegingen, zoals Metal Mario of Pink Gold Peach. Wie zat daarop te wachten?

Al die baby's slaan eigenlijk ook nergens op. Waar komen die vandaan? Mario en zijn vrienden hebben geen kinderen. Vreemdste is baby Rosalina, die volgens Super Mario Galaxy al helemaal nooit kan bestaan, op deze manier. Allemaal snelle manieren om snel meer personages te hebben, maar er zijn er zoveel die al bestaan en leuker zijn, dan de zoveelste slechte dubbelganger.

Eigenlijk ben ik wel blij dat er nooit een Walupeach kwam. Dat is echt een stap te ver. Het enige leuke aan een Walupeach is... De tekening van Evelyne!