Mega Man 11 nu best verkochte Mega Man-titel ooit

Net als Mario, Pikachu en Sonic bestaat Mega Man ook al een hele lange tijd. Dit blauwe mechanische mannetje heeft veel mijlpalen behaald over de jaren. Capcom heeft een grote aankondiging gedaan voor zijn 35e verjaardag.

Mega Man 11, die al een tijdje terug uitkwam, is sinds 30 september officieel het best verkochte Mega Man spel aller tijden. Het spel werd maar liefst 1.60 miljoen keer verkocht voor alle platformen waarop het uitgebracht is. Hierbij is zowel de digitale als fysieke uitgave meegerekend. Het heeft daarmee Mega Man 2 van de troon gestoten als vorige bestverkochte Mega Man-game. Die game maakte zijn debuut op de Famicom/NES in 1988 en had een record van 1.51 miljoen verkochte spellen.

Dit is een geweldige aankondiging om het jubileum van Mega Man te vieren.  Hij bestaat volgende maand officieel 35 jaar, sinds het eerste spel uit 1987. Capcom heeft al een jubileumlogo onthuld om het te vieren. Daarnaast heeft Capcom ook speciale merchandise voor dit feest onthuld.

Ben jij een Mega Man fan? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Rockman

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

2

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 2

ageQned

04-11-2022

#7401‍

187 comments

Heb de Megaman games in de 8 bit en 16 bit tijdperk altijd best leuk gevonden. Echter daarna beetje uit het oog verloren en nooit meer echt de drang gehad om een Megaman game te kopen.

Martijn

07-11-2022

#7420‍

223 comments

Enorme Mega Man-fan hier! Gaming is nu natuurlijk veel groter dan terug in 1988, al is Mega Man 2 intussen al wel vaak opnieuw uitgebracht. Blijft ook een goede titel, al is het niet mijn persoonlijke favoriet (al wisselt dat ook, zo nu en dan). Was wel het échte begin van de serie, omdat de formule daar werd aangescherpt naar hoe we hem kennen. Deel 1 was heel wat primitiever en zat een stuk minder goed in elkaar.

Fijn dat Capcom het jubileum alvast inluid met wat goed nieuws, een logo en wat eerste merchandise. Overigens niet het mooiste logo, als je ze zo naast elkaar ziet. Hoop zoals iedere fan dat Capcom in december met een échte aankondiging komt, in vorm van een nieuwe game. Bij de vorige, Mega Man 11, stond het 30 jarig jubileum-logo er nog op. Snap dat de tijden wat zijn veranderd en Capcom niet jaarlijks een nieuwe maakt, maar zeker nu deel 11 het beste verkocht? Het jubileumjaar start op 17 december 2022. Je moet eigenlijk blij zijn met elk nieuws rondom deze serie tegenwoordig, maar... Tijd voor een nieuwe?