Mede-oprichter Next Level Games gaat met pensioen

  • Nieuws

  • 5 mrt 22 om 16:08

  • Rik

  • 2

Douglas Tronsgard, de president en mede-oprichter van Next Level Games, heeft op Linkedin zijn pensioen aangekondigd. Tronsgard verlaat niet alleen Next Level Games, maar zegt de hele game-industrie vaarwel. Sinds 2021 is Next Level Games eigendom van Nintendo.

Next Level Games staat vooral bekend om de Luigi’s Mansion-serie en is nu druk aan de slag met Mario Strikers: Battle League Football. In 2021 nam Nintendo het bedrijf over (link naar n1ntendo-archief). Dit was het directe gevolg van signalen vanuit het toenmalige Next Level-management dat ze hun aandelen wilden verkopen. Tronsgard zinspeelde hiermee al langer op een einde van zijn werkzaamheden bij Next Level Games. Tot 2021 was Tronsgard ook de CEO van het zelfstandige bedrijf. Next Level Games bevindt zich in Canada en werd opgericht in 2002. Douglas Tronsgard liet het volgende weten op zijn Linkedin-profiel (vertaald):

Na meer dan 20 jaar in de videogame-industrie ben ik verheugd om mijn pensioen aan te kondigen. Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft op mijn reis naar dit punt. Een speciaal dankjewel gaat uit naar Nintendo voor het geloof in mijzelf en Next Level Games. Het is een oprechte eer gewest om onderdeel te zijn geweest van NLG’s fantastische geschiedenis.

Ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven dat voor een groot deel zou moeten bestaan uit vele reizen met mijn vrouw :).

Zorg allemaal goed voor jezelf en geniet van de reis!

Douglas [Tronsgard]

Hieronder kun je de (Nintendo-)games zien waar Next Level Games onder Tronsgard heeft gewerkt.

Wat was jouw favoriete NLG-titel uit het Tronsgard-tijdperk? En heb jij vertrouwen in de toekomst van Next Level Games onder de leiding van Nintendo? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

Wat als Nintendo… Illumination koopt?

5

Special Wat als Nintendo… Illumination koopt?

06-03-2022

4

Ness

Download-formaat Persona 4 Arena Ultimax bekend

0

Nieuws Download-formaat Persona 4 Arena Ultimax bekend

05-03-2022

0

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Lucas

7 mrt 22 om 09:28

#3968‍

633 XP | 122 comments

Deze man heeft een hoop kwaliteit gemaakt. Zelfs Federation Force is een leuke titel met meerdere spelers. (In je eentje is het alleen vrij moeilijk.)

Rik

7 mrt 22 om 17:03

#3971‍

4681 XP | 667 comments

Dat hoor je eigenlijk van bijna iedereen die Federation Force wel heeft gespeeld en zich er overheen kon zetten dat er geen 'echte' Metroid-game kwam. Ik vond het altijd jammer voor het team van NLG, ik denk dat als Federation Force nu uit zou komen het veel meer een kans gekregen zou hebben.