Masahiro Sakurai werkt nog steeds aan nieuwe games

In de meest recente aflevering op zijn YouTube-kanaal heeft Masahiro Sakurai wat meer informatie gegeven over zijn toekomst in de game-industrie.

In de nieuwste video van zijn YouTube-serie ‘Masahiro Sakurai on Creating Games’ ging hij verder in op de vraag of hij nog steeds actief is in de game-industrie en of dat zijn interesse is voor de toekomst. Hij had hier het volgende over te zeggen (vertaald):

Wat mij betreft, ik maak voorlopig nog steeds games, maar ik maak ook dit YouTube-kanaal. Ik had nog nooit zoiets gedaan voordat ik ermee begon, dus je zou in zekere zin kunnen zeggen dat ik ook niet echt ben blijven zitten.

In de video begon Sakurai ook nog over het feit dat steeds meer collega-ontwikkelaars de game-industrie beginnen te verlaten (vertaald):

Naast degenen die de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, zijn er nogal wat mensen die halverwege hun carrière uit de game-industrie verdwijnen. Natuurlijk is het voor sommigen gewoon onduidelijk waar ze terecht zijn gekomen. Dit is niet beperkt tot de game-industrie, maar als een maker die je kent plotseling spoorloos verdwijnt, schrijf hem dan niet af als ‘weggespoeld’ of ‘klaar’.

De meeste van ons kennen Sakurai natuurlijk als de director van de Super Smash Bros.-serie van Nintendo. De laatste Super Smash Bros. titel, Super Smash Bros. Ultimate, kwam in 2018 uit en werd ondersteund door een groot DLC-aanbod met dertien nieuwe personages, waarmee het uiteindelijke rooster uitkwam op 89 vechters. Sakurai heeft dan ook zelf gezegd dat hij zich geen nieuwe Smash Bros. Game kan voorstellen die groter is dan Ultimate. In november 2021 liet hij nog weten dat hij er niet vanuit gaat dat de serie door gaat zonder zijn betrokkenheid, ook al was dat iets wat hij graag zou zien gebeuren (vertaald):

Smash Bros. is een enorme, belangrijke titel voor Nintendo, dus het is redelijk om aan te nemen dat er op een gegeven moment weer een nieuwe komt, maar het zal wat werk kosten om uit te zoeken hoe we dat precies voor elkaar kunnen krijgen. Wat mij betreft, ik wil graag met Nintendo blijven samenwerken, hoe ik dat ook kan.

Hoe denk jij dat de toekomst van Masahiro Sakurai in de game-industrie eruit gaat zien? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Masahiro Sakurai on Creating Games op YouTube

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden ‘compleet opnieuw opgebouwd’

0

Nieuws Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

15-05-2024

1

Rik

Volgende set aan liedjes voor Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival onthuld

0

Nieuws Volgende set aan liedjes voor Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival onthuld

05-01-2024

0

Thijmen

Zelda: Tears of the Kingdom genomineerd voor nog een Game of the Year-award

0

Nieuws Zelda: Tears of the Kingdom genomineerd voor nog een Game of the Year-award

05-01-2024

4

Thijmen

Discussieer met ons mee! 5

rob1N

5 jan 24 om 12:40

#12556‍

5436 XP | 1047 comments

Van mij mag hij ook gewoon andere games bedenken en maken hoor. Het hoeft niet elke keer een fighter te zijn. Na Ultimate ben ik wel even klaar met Smash eerlijk gezegd. Ik heb het ook al vaker geroepen dat ik een massive crossover RPG / adventure ook leuk zou vinden.

Robin

5 jan 24 om 14:49

#12557‍

3199 XP | 472 comments

Ik denk dat hij ondertussen wel weer bezig is met een nieuwe Smash Bros.-game. Wat ik me afvraag is of het dan een reboot wordt of dat hij toch voor elkaar krijgt om alles weer terug te krijgen in de Ultimate Ultimate game :p. 

Fl@ppy

5 jan 24 om 15:33

#12558‍

2831 XP | 548 comments

Het vervelende is dat ze de lat zo hoog hebben gelegd door Ultimate zo compleet te maken dat een opvolger minstens zo compleet moet zijn. Geen makkelijke taak. Ik hoop in ieder geval dat mijn kinderen over een aantal jaar ook nog lol kunnen maken met deze serie. Maar een crossover tussen meerdere Ninty series lijkt me ook geweldig!

rob1N

8 jan 24 om 23:54

#12584‍

5436 XP | 1047 comments

niet mee eens. er zitten een hoop characters in ultimate die er echt niet meer in hoeven van mij en ik denk dat een hoop mensen het hier wel mee eens zijn. En zo niet, dat ze dan in elk geval minder lame moeten zijn en beter uitgebalanceerd moeten worden. met name de DLC characters Terry, Kazuya, Byleth en Minmin.

N2up

5 jan 24 om 16:37

#12560‍

1454 XP | 284 comments

Laat hij zich maar op Kirby en Kid Icarus etc focusen. Smash mag iemand anders aan werken. Ultimate was te groot met te veel rommel erin.

Back to the basics moeten ze gaan met iemand die niet bang is dat cutscenes van de SinglePlayer mode op youtube verschijnen