Mario-film co-producer verdedigt keuze voor Chris Pratt

1

In een interview met TooFab verdedigt film co-producer Chris Meledandri de keuze voor Chris Pratt als voice-acteur voor Mario.

Nadat bekend werd dat Chris Pratt de stemacteur zou worden voor onze favoriete loodgieter, kwam er een lading aan kritiek. Eén van de kritiekpunten is dat er een Italiaanse acteur gecast zou moeten worden voor de rol. Meledandri vertelt kort over zijn ervaring tot nu toe met Pratts prestaties (vertaald):

Het enige wat ik je kan vertellen is dat de stem die hij voor ons doet in Mario fenomenaal is. Ja, ik kan niet wachten tot de mensen het horen.

Gevraagd naar een reactie op het feit dat Pratt gevraagd werd om een personage te spelen dat traditioneel als Italiaan wordt afgeschilderd, zei Meledandri:

We behandelen [dat accent] in de film, dus je zult zien dat we er zeker naar knipogen – maar dat is niet de teneur van de voorstelling in de hele film. […] Nou, als een Italiaanse Amerikaan zelf, begrijp ik het. Weet je, ik begrijp de opmerkingen. Charlie Day, die Luigi speelt, is van Italiaanse afkomst. Ja, dus dat is onze knipoog.

Het ziet er dus naar uit dat Chris Pratt niet de hele film lang met een zwaar Italiaans accent gaat praten. Andere bekende rollen zijn Anya Taylor-Joy als Peach, Charlie Day als Luigi, Jack Black als Bowser, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong, Kevin Michael Richardson als Kamek, Fred Armisen als Cranky Kong, en Sebastian Maniscalco als Foreman Spike. Charles Martinet (overigens ook geen Italiaan) zal verschijnen in ten minste een cameo-rol.

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Discussieer met ons mee!

rob1N

24 november 2021 08:37

#2626

Ik snap eerlijk gezegd het gezeur over deze acteur niet zo. Er zijn zo veel mensen die Mario's stem na kunnen doen, dus hij is daar ongetwijfeld ook één van. Dat het perse een bekende acteur moet zijn is wel onnodig aangezien je enkel de stem hoort, maar de wetenschap dat het Chris Pratt is, trekt ook weer media aandacht en dus aandacht voor de film. 

of om een reactie achter te kunnen laten.