LEGO IDEAS neemt Zelda-set in overweging

  • Nieuws

  • 4 jan 23 om 15:38

  • Rik

LEGO Ideas is het initiatief van LEGO waar fans hun eigen sets kunnen ontwerpen die, als ze populair genoeg blijken, echt door LEGO zullen worden uitgebracht. Om in overweging genomen te worden moet een set minimaal 10.000 ‘supporters’ krijgen. Een set gebaseerd op de Temple of Time uit Breath of the Wild heeft inmiddels genoeg steun uit de community gekregen.

Toch moet er een flinke slag om de arm gehouden worden: vorig jaar liet LEGO nog weten geen Zelda-sets meer in overweging te nemen. LEGO had het destijds over licentie-problemen. Het is onbekend of Nintendo aangaf geen Zelda-sets te willen zien, of dat Nintendo en LEGO juist zelf bezig zijn met een LEGO Zelda-lijn waardoor er geen ruimte is voor fan-sets. Waarom de Temple of Time-set ondanks het eerdere statement toch naar de review-fase gaat is onbekend. Mogelijk heeft LEGO de Zelda-set gewoonweg over het hoofd gezien en wordt de set in de review-fase afgewezen.

Het ontwerp van de Temple of Time komt rechtstreeks uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild, en is dus een ruïne na de val van Hyrule. De set bestaat uit ongeveer 3000 steentjes en bevat figuren van Link, King Rhoam en een Bokoblin. Ook de Glider, Sheikah Slate, een Heart Piece en een Bokoblin-knots zijn inbegrepen. Tenslotte ligt er nog een kapotte Guardian in de Temple of Time. Bekijk hieronder enkele afbeeldingen van de set:

De review-fase

LEGO gaat grondig te werk bij de review-fase van fan-sets, het zal dus nog wel even duren voordat we een definitief antwoord krijgen. Mocht de set groen licht krijgen, gaan ook daar weer flink wat maanden overheen: LEGO laat fan-sets eerst grondig analyseren en waar nodig aanpassen door haar eigen ontwerpers. Als er een update is over deze set lees je dat natuurlijk hier op N1-UP!

Zou jij deze LEGO-set wel willen hebben? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

2

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

2

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Reageer als eerste!