LEGO Brawls komt uit in september

Vechtend door platformlevels in LEGO-stijl. Een nieuwe lanceerdatum én trailer voor LEGO Brawls!

 

In februari werd LEGO Brawls aangekondigd voor de Nintendo Switch. Na wat uitstel hebben uitgevers Bandai Namco en LEGO Games nu een uiteindelijke releasedatum voor LEGO Brawls vastgesteld: 2 september 2022. Deze titel van ontwikkelaar Red Games is een platformer én vechtgame, met een grote variatie aan LEGO-thema’s. Je kunt het min of meer zien als LEGO’s antwoord op platform-vechtgames, zoals Nickelodeon All-Star Brawl, Warner Bros’ Multiversus en natuurlijk Nintendo’s eigen Super Smash Bros. Ultimate. Wél met een eigen draai aan het concept in LEGO-stijl natuurlijk.

Centraal staat je eigen LEGO Minifigure samen te stellen, allerlei wapens te bouwen en vervolgens iedereen te bevechten in de levels. Voor de gelegenheid is ook een nieuwe trailer vrijgegeven, die je hier kunt bekijken.

Vechten en platformen in LEGO-stijl!

Je maakt dus je eigen LEGO-poppetje met een eigen uiterlijk, strategie en persoonlijkheid. Bedenk de meest uiteenlopende figuren, zoals een stoere cactus of een ninja-conciërge met vechtende kippen. Er zijn vele onderdelen vrij te spelen om de vreemdste Minifigures en wapens samen te stellen, om ze steeds sterker te maken. Loop en vecht door een grote variatie aan LEGO-gethematiseerde levels. Je kunt ook samen met anderen spelen en als team vier-tegen-vier gevechten aangaan of het in je eentje opnemen tegen de rest.

Oorspronkelijk stond LEGO Brawls gepland voor een release in juni. Het spel komt nu op 2 september 2022 uit voor de Nintendo Switch. Heb jij zin om met LEGO te bouwen en vechten? Bouw een creatieve reactie voor ons, in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

1

Rik

Introductie Xenoblade Chronicles 3 ‘hero’ Zeon

0

Nieuws Introductie Xenoblade Chronicles 3 'hero' Zeon

19-06-2022

4

Rik

mario kijkt bedenkelijk

6

Poll N1-UP poll: Verwacht jij een niet-E3 Direct?

19-06-2022

5

Kitty

Discussieer met ons mee! 4

Apenknul

19 jun 22 om 13:48

#5495‍

3741 XP | 704 comments

Het concept is grappig. Het is wel iets anders dan de hedendaagse Lego Games. Ik houd het in de gaten, zou wel graag de optie willen hebben om bvb je eigen levels te maken.

oldman86

19 jun 22 om 17:00

#5501‍

1136 XP | 212 comments

Ziet er leuk uit 

Duncmasta

20 jun 22 om 16:38

#5514‍

1251 XP | 245 comments

Beetje jammer van de naam Brawl.

Martijn

21 jun 22 om 08:27

#5528‍

3472 XP | 404 comments

Wel meteen duidelijk dat het een platform-vechtspel is. Wint geen originaliteitsprijs nee. Het woord "Brawl" kwam sinds Super Smash Bros. Brawl ineens wel opvallend vaak voor in andere gametitels. "Ultimate" ook trouwens, na Super Smash Bros. Ultimate.

Lijkt me best een leuk spel. Zo te zien ligt de nadruk ook wat meer op de levels dan alleen op het vechten. Is ook maar beter om er geen directe Super Smash Bros. van te maken. Daarvan zijn er intussen wel genoeg, allemaal minder dan het échte Super Smash bros, wat mij betreft. LEGO Brawls kan nog best leuk zijn.