Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

  • Nieuws

  • 2 feb 23 om 21:02

  • Rik

In een statement aan Polygon.com geeft Legendary Entertainment aan nog altijd ‘actief te werken’ aan een vervolg op de Detective Pikachu-film.

Verdere details, zoals de bij het project betrokken personen, wilde de woordvoerder niet bevestigen. Detective Pikachu kwam in 2019 in de bioscoop, en castte Ryan Reynolds als de titulaire Detective Pikachu. De film was gebaseerd op de gelijknamige 3DS-game uit 2016 (Japanse release). De Detective Pikachu-game kwam in 2018 naar het Westen. Hoewel de film en de game niet volledige hetzelfde verhaal volgen, blijft de basisopzet hetzelfde. Om de vermissing van Tim Goodmans vader op te lossen, slaan Tim en zijn vader’s Pikachu de handen ineen. Het helpt hierbij dat Tim op onverklaarbare wijze kan praten met deze Pikachu. Samen probeert dit duo verschillende mysteries in de Pokémon-wereld op te lossen.

Justice Smith als Tim Goodman en CGI Ryan Reynolds als Detective Pikachu

Het vervolg op de film werd eigenlijk al in 2019 aangekondigd, nog voordat de eerste film in de bioscoop te zien was. Sindsdien bleef het echter stil rond het vervolg. In de inmiddels verstreken vier jaar onderging de wereld ook nog de Covid-19 pandemie en verliepen verschillende samenwerkingscontracten tussen de betrokken studios. Er werd dan ook veelvuldig gespeculeerd dat ‘Detective Pikachu 2’ stilletjes geannuleerd was. Ook acteur Justice Smith (Tim Goodman) gaf al in 2021 aan dat hij niet verwachtte dat het vervolg nog gemaakt zou worden.

Het statement van Legendary Entertainment spreekt dit nu tegen. Het lijkt er echter niet op dat veel origineel betrokken personen terugkeren voor het vervolg. Schrijver Oren Uziel zou het script van de nieuwe film schrijven, maar hij zegt inmiddels niet meer betrokken te zijn bij het project. Ook de schrijvers en andere acteurs van de originele film ontkennen vooralsnog teruggevraagd te zijn voor het vervolg.

Detective Pikachu 2: de game

Ironisch genoeg staat de film-versie van Detective Pikachu 2 niet alleen als het aankomt op mysterieus ontbrekende vervolgen. De vervolg-game Detective Pikachu 2 werd óók al in 2019 aangekondigd, en heeft sindsdien eveneens geen enkele update gekregen.

Wanneer denk jij dat we Detective Pikachu weer te zien krijgen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Polygon

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

2

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

2

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Reageer als eerste!