Kirby's Meta Knight's Revenge wint Grammy Award

  • Nieuws

  • 4 apr 22 om 15:48

  • Ness

  • 1

Een arrangement van Meta Knight’s Revenge, een nummer uit de Kirby-serie, wint een Grammy Award. 

In november lieten we weten dat Meta Knight’s Revenge genomineerd was voor een Grammy. Het originele nummer kwam voor het eerst voor in Kirby’s Superstar, het SNES-spel uit 1996. Dit ging over het arrangement dat gemaakt werd door Charlie Rosen en Jake Silverman en gespeeld werd door The 8-Bit Big Band ft. Button Masher. Gisteren vonden de Grammy-uitreikingen plaats en werd dit arrangement als winnaar onthuld. Zo heeft het arrangement een Grammy Award gewonnen onder de categorie  ‘Beste arrangement, instrumentaal of a capella’.

Muziek uit video games is niet vaak in de watten gelegd door de Grammy’s: In 2011 won Baba Yetu van Civilization IV een Grammy en in 2012 was Journey genomineerd maar had uiteindelijk een Grammy voor best score soundtrack for visual media verloren. Op Twitter was The 8-Bit Big Band in ieder geval dolgelukkig over de prijs. Zo bedanken ze iedereen die aan het arrangement heeft meegeholpen. Het nummer zelf is hieronder te beluisteren.

Wat vind jij van het arrangement? Zijn er nog andere arrangementen die een Grammy waard zijn? Laat het weten in de reacties!

Bron: Grammy Twitter

Like dit bericht:

Over Ness

Neslihan, of Ness voor de nerds, heeft een ding voor innovatieve en gekke spelletjes. Zo heeft ze de rare gewoonte om rommel op te rollen in een plakkerige bal, muren vol te spetteren met inkt en te stofzuigen. Naast artikelen schrijven als redacteur, pakt ze ook graag de digitale kwast op om te tekenen.

Lees meer over Ness

Recente artikelen

Paper Mario: The Thousand Year Door – Vier uur genieten

0

Preview Paper Mario: The Thousand Year Door - Vier uur genieten

25-04-2024

3

Coen

Mario Kart-producer praat over toekomst franchise

5

Nieuws Mario Kart-producer praat over toekomst franchise

04-04-2022

3

Evelyne

Karby_kirby_en_de_vergeten_wereld

2

Nieuws Kirby en de Vergeten Wereld voor tweede week op rij #1 in verkoopcijfers in UK

04-04-2022

3

Kitty

Discussieer met ons mee! 1

rob1N

5 apr 22 om 11:27

#4365‍

5411 XP | 1042 comments

Ik kan horen dat het technisch wel strak in elkaar zit maar ik vind het echt geen toffe arrangement of zo. Wel leuk dat zoiets dan echt een grammy wint.