Kirby en de Vergeten Wereld wint Game Award voor Best Family Game

  • Nieuws

  • 9 dec 22 om 03:07

  • Rik

In de nacht van donderdag op vrijdag werden The Game Awards live uit Los Angeles uitgezonden. Nintendo sleepte hun eerste Game Award van 2022 in de wacht in de categorie Best Family Game.

Kirby en de Vergeten Wereld (Kirby and the Forgotten Land) won de award, die door Nintendo of America directeur Doug Bowser in ontvangst werd genomen. Nintendo was – zoals gebruikelijk – de grote kanshebber in de categorie Best Family Game. Vier van de vijf nominaties kwamen uit de stal van Nintendo. Kirby wist het te winnen van:

  • LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  • Mario + Rabbits: Sparks of Hope
  • Nintendo Switch Sports
  • Splatoon 3

Bekijk het segment van de ceremonie hieronder zelf:

Doug Bowser bedankte namens de ontwikkelaars bij HAL Laboratories en Nintendo die aan de game werkten. Ook refereerde hij aan de dertigste verjaardag die het roze balletje dit jaar mocht vieren. De speech werd afgesloten met een referentie naar de nieuwe Mouthful Mode uit de game. De iconische auto-overname kwam daarbij expliciet voorbij. Kirby en de Vergeten Wereld is de eerste Game Award voor de Kirby-serie.

Vind jij Kirby en de Vergeten Wereld een terechte winnaar van Best Family Game? Of had jij liever een van de andere games zien winnen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

2

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 2

Maurice

09-12-2022

#7840‍

141 comments

Vandaar dat Bowser aanwezig is.

Tamadachi

09-12-2022

#7856‍

399 comments

Kirby en de Vergeten Wereld heeft wat mij betreft terecht van de vijf nominaties de prijs voor beste familie game binnen gesleept want het is in co-op erg gezellig om samen alle waddle dee's te zoeken.