Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt op 25 maart

8

Nintendo heeft via een trailer de releasedatum bekend gemaakt voor Kirby en de Vergeten Wereld: 25 maart 2022!

Op 25 maart gaat het 3D avontuur met onze roze ronde vriend beginnen. Wanneer Kirby arriveert op in een onbekend land ontdekt hij dat de Waddle Dee’s massaal door de beestenboel zijn ontvoerd. Maar geen zorgen, Kirby ontmoet de nieuwsgierige Elfilin die hem uiteindelijk helpt in deze nieuwe wereld.

In deze nieuwe wereld zal Kirby gebruik moeten maken van verschillende vaardigheden om zijn vijanden te verslaan en zijn weg te vinden in levendige 3D-werelden. Deze werelden zijn resten van een verloren beschaving door de natuur overwoekerd. Je zal elk hoekje van de werelden moeten doorzoeken om zoveel mogelijk Waddle Dee’s te redden. De nieuwe trailer geeft alvast een voorproefje wat je kan verwachten!

Een voorproefje van Kirby en de Vergeten Wereld

Nieuwe krachten en je bent niet alleen!

Met een hoop nieuwe uitdagingen op de loer is het maar goed dat Kirby’s iconische kopieervaardigheden zijn uitgebreid met enkele compleet nieuwe krachten – zoals de Boor- en Avonturier-kopieervaardigheden. De Boor zorgt ervoor dat Kirby onder de grond verdwijnt en vijanden met een enorme klap van onderaf aanvalt. Wanneer Kirby gebruik maakt van de Avonturier kan hij van verre afstand op zijn vijanden richten en sterren schieten.

Met zijn nieuwe krachten paraat, staat Kirby klaar om vele Waddle Dee’s te redden. Deze Waddle Dee’s zullen jou helpen in Waddle Dee dorp. Dit dorp is de centrale uitvalsbasis voor dit avontuur. Het dorp ontwikkeld zich naarmate je meer Waddle Dee’s hebt gered. Denk hierbij aan nieuwe winkels die worden geopend en komen ook de favoriete games van de stadbewoners beschikbaar. Ook heeft Kirby de mogelijkheid om een handje te helpen in de Waddle Dee-cafetaria. Daar moeten spelers de bestellingen van klanten snel bereiden om ze tevrede te houden en steeds hogere scores te halen. Wanneer spelers online gaan, kunnen ze gegevans van andere spelers bekijken. Denk hierbij aan de hoeveelheid Waddle Dee’s die zijn gered wereldwijd en wat het meest populaire kopieervaardigheid is van dat moment.

Naast online mogelijkheden kun je ook co-op spelen in Kirby en de Vergeten Wereld. Geef een Joy-Con aan een tweede speler en bandana-Waddle Dee doet graag mee in de co-op-actie.

30e verjaardag Kirby

Dit jaar viert de Kirby-franchise zijn 30e verjaardag. Mocht je mee willen doen met deze feestvreugde ga dan snel naar de Kirby website en download een feestvolle achtergrond.

Nintendo onthulde Kirby en de Vergeten Wereld tijdens de Nintendo Direct van september 2021. Kijken jullie er al naar uit?

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Discussieer met ons mee!

Patrick

12 januari 2022 16:30

#3165

Kijk eens effe hoe vet deze game gaat worden. Weg met Zelda! Kirby voor GOTY.

Mitch

12 januari 2022 16:32

#3166

Ziet er stiekem verdomd leuk uit!

Selan

12 januari 2022 16:46

#3167

Must have! Ziet er echt heel leuk uit!

Rik

12 januari 2022 17:24

#3171

Zo hee! Dat ziet er verrassend goed uit! Een veel ambitieuzer project dan gedacht!

Zool

12 januari 2022 17:47

#3172

Sold!

Erik

12 januari 2022 18:28

#3173

Dit ziet er beter uit dan verwacht, vooral die shots aan het einde (waarin Kirby die verlaten ruïne inwandelt), vind ik erg sterk.

Jerone

12 januari 2022 23:43

#3174

Ziet er top uit. Ben ergens bang dat je m binnen een paar uur uitspeelt

iPat

13 januari 2022 07:40

#3176

Dat het maar snel 25 maart mag worden! 

of om een reactie achter te kunnen laten.