Kirby en de Vergeten Wereld krijgt Amerikaanse leeftijdsclassificatie

3

Kirby en de Vergeten Wereld staat op de planning voor maart 2022. Vanwege de naderende release heeft de ESRB (de Amerikaanse tegenhanger van PEGI) hun leeftijdsclassificatie voor de game bekend gemaakt. De game heeft een ‘E for everyone’ rating gekregen.

Officieel betekent dit dat de ESRB Kirby and the Forgotten Land (zoals de game officieel heet in het Engels) geschikt vindt voor spelers vanaf zes jaar. Dit komt grofweg overeen met een PEGI-classificatie van PEGI 7. Vanwege de aanwezigheid van cartoon violence kwam de game niet in aanmerking voor de laagste score van EC (Early Childhood), PEGI hanteert dezelfde norm voor hun PEGI 3-classificatie. Het is dus aannemelijk dat Kirby en de Vergeten Wereld een PEGI 7-score zal krijgen, het is nog niet bekend wanneer PEGI hun score bekend zal maken.

ESRB staat voor Entertainment Software Rating Board, in tegenstelling tot de Europese PEGI (Pan European Game Information) is een ESRB-rating niet verplicht.

Kirby en de Vergeten Wereld is het eerste grote 3D avontuur van Kirby, al zijn eerdere games waren 2D sidescrollers. Volgens de omschrijving van de ESRB moet Kirby tijdens de game ‘gekidnapte wezens bevrijden van kwaadaardige machten’. De game komt in maart 2022 uit voor de Nintendo Switch.

Wat denk jij dat de PEGI-score wordt voor Kirby en de Vergeten Wereld? Speculeer mee in de comments! 

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Discussieer met ons mee!

dw4smash

20 november 2021 18:29

#2593

Zeer benieuwd naar dit spel zeg.

rob1N

20 november 2021 19:08

#2594

Ik was het eerlijk gezegd alweer... vergeten. Ik had gehoopt op een wat toffere artstyle voor kirby. Als je ziet hoe tof ie eruit ziet in smash en dan nu weer 'terug' valt in die kiddy cartoonstyle, dan vind ik dat wel jammer. Ik zie graag dat deze game wat vlotter speelt dan al die vorige Kirby games. Kirby heeft imo best wel potentie om tot iets groters te groeien, maar tot dusver zie ik dat nog niet gebeuren.

N2up

20 november 2021 21:33

#2597

Kirby ziet er tof uit in smash maar niet in deze game?

Kirby is precies dezelfde roze ballon in beide games? Waar heb je t over?

of om een reactie achter te kunnen laten.