Kirby en de Vergeten Wereld is Breath of the Wild-moment voor franchise

Kirby-ontwikkelaar Shinya Kumazaki heeft aangegeven dat Kirby en de Vergeten Wereld een Breath of the Wild-moment was voor de franchise.

Kirby en de Vergeten Wereld was de eerste echte poging tot 3D-gameplay in de Kirby-serie. Nu het spel te spelen is, hebben sommigen het spel vergeleken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild in de zin dat het een nieuwe richting voor de franchise inslaat. Kirby-ontwikkelaar Shinya Kumazaki heeft zijn gedachten hierover gedeeld.

In een gesprek met IGN verklaarde Kumazaki het volgende (vertaald):

“Als we het hebben over wat Breath of the Wild deed voor de Zelda-serie in die zin dat het een revolutie was, de serie revolutioneerde, dan denk ik dat Kirby en de Vergeten Wereld een soort keerpunt was. En ik denk dat je het kunt beschouwen als de eerste stap in onze soort voortdurende voortschrijdende uitdaging om nu ook 3D Kirby-games te maken.”

Kirby en de Vergeten Wereld was het eerste volwaardige 3D Kirby-spel.

Kumazaki zei verder dat Kirby in de toekomst niet alleen om 3D zal draaien, omdat de best mogelijke spelervaring centraal staat (vertaald):

“Het gaat echt om de spelervaring die we de spelers kunnen bieden, en hoe we die spelervaring het beste kunnen brengen. Het is gewoon dat we nu dit nieuwe genre van 3D hebben als een andere methode, een andere manier, een andere vorm om die optimale gameplay-ervaring te bieden via een optimale Kirby-gameplay-ervaring.”

“Met titels als Air Ride hadden we de omgeving om een 3D spel te maken, maar het is de creatieve vaardigheid en ervaring die we niet zo veel hadden. En we wilden echt kunnen experimenteren en kijken of dat iets is wat we naar de hoofdreeks kunnen brengen. We begrepen dat de drempel om een 3D Kirby-game te maken hoog zou zijn. En met Kirby’s Blowout Blast heb ik gekeken naar enkele van de eerdere uitdagingen die de serie heeft gehad, en echt gebruik gemaakt van de ervaring die mensen hebben opgedaan, de teams hebben opgedaan tijdens de ontwikkeling daarvan. En we kwamen op een punt waar we voelden dat we de vaardigheden en ervaring hadden. En toen we het testten, begon het een soort van samen te komen, en daarom hadden we het gevoel dat we in staat zijn om een 3D Kirby-ervaring te bieden die voor veel mensen toegankelijk zal zijn.”

Denk jij dat de Kirby-franchise een driedimensionale toekomst tegemoet gaat, of zullen de spellen vooral 2D blijven? Laat het ons weten in de comments!

Bron: IGN

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Video toont hoogtepunten Nintendo eShop maart 2023

1

Media Video toont hoogtepunten Nintendo eShop maart 2023

04-04-2023

3

Thijmen

Nintendo gaat Joy-Con gratis repareren buiten garantie

5

Nieuws Nintendo gaat Joy-Con gratis repareren buiten garantie

03-04-2023

6

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

reporterdavid

3 apr 23 om 22:00

#9454‍

1196 XP | 238 comments

Een 3D kirby zou best nog eens kunnen komen. Al is het in een andere vorm. Kijk maar eens naar de Super Mario reeks (SM64, Sunshine, Galaxy, Odyssey) 

Paul

3 apr 23 om 23:43

#9455‍

3799 XP | 658 comments

Air Ride 2 please! 

oldman86

4 apr 23 om 14:57

#9458‍

1161 XP | 217 comments

Nu nog met online multiplayer dan wordt ik blij