Kirby-director geeft teaser over toekomst franchise

  • Nieuws

  • 1 apr 23 om 10:26

  • Erik

  • 1

Director Shinya Kumazaki praat over de toekomst van Kirby, en zegt onder andere dat ze meer met die unieke 3D-ervaring willen doen.

Kumazaki benoemt aan IGN dat Kirby en de Vergeten Wereld een 3D-spel is, gebaseerd op tweedimensionale Kirby-mechanieken. “Als je Kirby en de Vergeten Wereld hebt gespeeld, dan weet je dat het niet echt een open wereld is. Het is eigenlijk een 3D-spel dat de speelsheid en het gemak waarmee je 2D Kirby-spellen speelt overneemt.”

Vervolgens zegt hij (vertaald):

“En wat we in de toekomst willen doen [met Kirby], is die unieke 3D-ervaring blijven geven, en niet per se vast te hoeven zitten aan de grenzen van bestaande genres.”

In Kirby en de Vergeten Wereld verken je uitgebreide 3D-levels.

Daarnaast zegt Kumazaki dat we niet ‘zomaar’ remasters van voorgaande Kirby-spellen mogen verwachten in de toekomst. Er moet altijd iets toe te voegen zijn. “We willen altijd een nieuwe gameplay-ervaring bieden.”

In Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, een remaster van Kirby’s Adventure Wii, voegde HAL Labatory onder andere de Magolor-epiloog en een extra modus annex pretpark vol minispelletjes toe. Een behandeling als deze mogen we verwachten als er ooit andere Kirby-spellen opnieuw uitgebracht worden.

Kirby en de Vergeten Wereld is het eerste spel met de roze blob dat in 3D uitgebracht is. Bij N1-UP waren we vol lof over deze nieuwe richting. “De prachtige werelden, goed uitgedachte levels, gezellige hub-wereld en kekke soundtrack maken deze game tot de beste Kirby-game tot nu toe”, schreven we in onze review.

Bron: IGN

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Oswald_the_lucky_rabbit_fanart_n1upuseonly

0

Nieuws Disney Dreamlight Valley voegt binnenkort Oswald the Rabbit toe

24-04-2024

0

Evelyne

Wat speel je dit weekend? [1 april]

4

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

6

Erik

[1 april] De Efteling krijgt Super Nintendo World-uitbreiding

8

Nieuws [1 april] De Efteling krijgt Super Nintendo World-uitbreiding

01-04-2023

11

Thijmen

Discussieer met ons mee! 1

Paul

1 apr 23 om 12:19

#9416‍

3799 XP | 658 comments

Ik dacht even dat dit een "Kirby krijgt een BR, 1 april!"- artikel zou zijn gezien de datum, maar dit stemt mij wel goed. 2D Kirby heb ik al lang niet meer gespeeld (op de recente gameproeverij na) en Forgotten Lands doet zo veel goed of beter. Kan niet wachten op een nieuw idee!