Killer Queen Black gaat op 30 november offline

Liquid Bit maakt bekend dat Killer Queen Black gaat offline op 30 november. 

In een post legt het bedrijf uit dat Amazon GameSparks stopt op 30 september. Sinds Killer Queen Black deze service nodig heeft, stopt het met functioneren. Daarnaast werd er uitgelegd dat er gezocht werd naar mogelijkheden om een andere provider te zoeken, maar dat dit zonder succes was. Het spel moest dan helemaal opnieuw gemaakt en geschreven worden en dat zag Liquid Bit niet zitten.

Het volledige bericht van Liquid Bit (vertaald):

Beste Killer Queen Black spelers en vrienden,

Met pijn in het hart kondigen we aan dat na drie fantastische jaren Killer Queen Black offline gaat op 30 november 2022.

We konden dit niet van tevoren voorzien. Ook was dit niet gepland. KQB is gebouwd op Amazon GameSparks, de serviceprovider die zorgde voor de backend-functionaliteit van het spel. Amazon heeft helaas besloten om de service stop te zetten op 30 september. We hebben bergen verzet en schatten uitgegeven om naar een andere provider te verhuizen. Helaas was dat onsuccesvol, dat bracht de opgave mee om het hele spel opnieuw te maken. Dit is op het moment onmogelijk bij Liquid Bit. We werken aan plannen om het spel opensource te maken. We hopen dat met een beetje geluk, support en succes het weer in de toekomst terugkomt.

We weten ook dat dit een schok is voor velen. Daarbij snappen we de teleurstelling die velen hebben na zoveel tijd en energie te spenderen in de game en een geweldige community op te bouwen. We zijn net zo teleurgesteld als jullie. We hebben echt alles op alles gezet om de online component levend te houden. Helaas lag dit buiten onze bekwaamheid als indie-ontwikkelaar. Toch hebben we een verlenging van twee maanden met Amazon geregeld, zodat er tot 30 november de competitie nog gespeeld kan worden.

Liquid Bit gaat verder en we werken aan onze nieuwe titel, die we binnenkort wellicht delen. We gaan er alles aan doen om deze problemen te voorkomen bij onze online games in de toekomst. Zodat onze online servers niet stopgezet worden.

We bedanken iedereen voor de support, Dankjewel- Matt Tesch

Wat vind jij van dit besluit? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Liquidbit

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Keanu Reeves speelt Shadow in Sonic the Hedgehog 3

0

Nieuws Keanu Reeves stem van Shadow in Sonic the Hedgehog 3

16-04-2024

1

Erik

Bayonetta 2 Koopa Café

5

Livestream Terugkijken - Bayonetta 2 + Super Mario Movie Direct in het Koopa Café!

06-10-2022

10

Mitch

Gerucht: Lek lijkt film-uiterlijk Mario te onthullen

3

Nieuws Gerucht: Lek lijkt film-uiterlijk Mario te onthullen

05-10-2022

5

Rik

Discussieer met ons mee! 2

DenHette

6 okt 22 om 12:20

#7016‍

377 XP | 43 comments

Erg jammer, vooral omdat de reden tot offline gaan niet is omdat het spel niet succesvol was.

Ook een kleine toevoeging: Het spel blijft offline wel gewoon werken en heeft locale multiplayer voor 8 spelers. Als je wel eens grotere groepen bij elkaar hebt is dit zeker een spel om eens te bekijken. Het is sowieso leuker om dit met vrienden te spelen, dus in dat opzicht blijft het een aanrader!

lifegiving

6 okt 22 om 15:38

#7022‍

2151 XP | 352 comments

Jup, helaas gebeuren dit soort dingen.. Wie weet wordt er een oplossing later gevonden voor het online spel!Offline is zeker leuk, maar dan moet je net vrienden hebben die in de buurt wonen