Keer terug naar Blobolonia met de heruitgave van A Boy and His Blob

Het handgetekende platform-avontuur A Boy and His Blob uit 2009 komt naar de Nintendo Switch deze herfst.

Wie kent Blob nog? In 1989 verscheen een opmerkelijk spel voor de NES, A Boy and His Blob: Trouble on Blobolonia. De speler wordt tijdens het avontuur bijgestaan door een wezentje, dat in allerlei handige items kan veranderen door hem bepaalde snoepjes te voeren. Het werd een redelijk succes en een jaar later verscheen een vervolg voor de Game Boy, The Rescue of Princess Blobette.

Daarna bleef het voor lange tijd stil rondom de serie, totdat ontwikkelaars WayForward en Majesco Entertainment een nieuw deel naar de Wii brachten in 2009, wat een vrij losse herinterpretatie van het eerste spel was. Uitgever Ziggurat Interactive brengt deze game opnieuw uit voor de Nintendo Switch. Het is een heruitgave van de HD-versie van het spel.

Net als in het NES-spel moet je Blob’s thuiswereld Blobolonia redden van een wrede keizer. Het spel heeft een charmante handgetekende animatiestijl en rijk geïllustreerde achtergronden. Het spel wordt vaak omschreven als een hartverwarmende en vriendelijke game, mede omdat je Blob te alle tijden een dikke knuffel kunt geven. Met maar liefst vijftien verschillende transformaties van Blob, kom je in allerlei uiteenlopende gebieden verdeeld over veertig levels. Daarnaast verzamel je schatten voor nóg veertig aanvullende uitdagingen.

Er is nog geen definitieve datum aangekondigd, maar A Boy and His Blob staat gepland voor deze herfst. Herinner jij je Blob nog, van op de NES, Game Boy, Wii of later?

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

0

Jeroen

Mario Kart Tour racet de herfst in met de Autumn Tour

0

Nieuws Mario Kart Tour racet de herfst in met de Autumn Tour

02-10-2021

1

Rik

Nieuw logo voor Bandai Namco in 2022

8

Nieuws Nieuw logo voor Bandai Namco in 2022

01-10-2021

2

Rik

Reageer als eerste!