Keanu Reeves ziet zichzelf liever niet in de Mortal Kombat-serie

0

De Mortal Kombat games zijn legendarische vechtgames, met een indrukwekkende cast aan gastpersonages. Onder andere The Joker (Batman), Terminator T-800 (The Terminator) en Robocop zijn al toegevoegd aan Mortal Kombat 11. Ook een aantal personages van acteur Keanu Reeves gooien hoge ogen bij zowel de makers als de fan community om toegevoegd te worden aan de serie. Reeves zelf staat echter niet te springen.

Het gaat om de personages Neo uit de Matrix films en John Wick uit de gelijknamige serie. De co-bedenkers van de Mortal Kombat-serie hadden al eerder in interviews aangegeven dat ze deze personages graag in Mortal Kombat 11 hadden zien langskomen. In een interview met Esquire werd nu ook aan Keanu Reeves zelf gevraagd of hij zichzelf in een van zijn rollen zou willen terugzien in de Mortal Kombat-serie. Reeves (57) antwoordde weinig enthousiast (vertaald):

Als het aan mij ligt? Nee. Mortal Kombat is te gek op verschillende manieren. Maar ik denk, weet je, Neo… John Wick… ja man, zij doen hun eigen ding. [En] Mortal Kombat doet hun eigen ding.

Keanu Reeves als Neo in de iconische scene uit The Matrix-serie

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre Keanu Reeves daar zelf iets over te zeggen heeft: Zowel de rechten voor de Matrix films als de Mortal Kombat-serie zijn eigendom van Warner Bros. Op 22 december komt The Matrix 4: Resurections uit in de bioscopen. Het is niet uitgesloten dat Warner Bros gebruik wil maken van het personage in een cross promotion. Het is gebruikelijk dat acteurs hun portretrechten (deels) opgeven bij het tekenen van grote filmcontracten: op deze manier kan de filmstudio naar eigen inzicht merchandise op de markt brengen. De rechten op John Wick liggen niet bij Warner Bros maar bij Lionsgate, wat betekent dat er eerst een licentiedeal gesloten zou moeten worden.

Zou jij Reeves graag zien in de Mortal Kombat-serie? En vind je dat de makers rekening zouden moeten houden met zijn eigen wensen? Discussieer mee in de comments!

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Reageer als eerste!

of om een reactie achter te kunnen laten.