Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya teaset Bayonetta 4

  • Nieuws

  • 19 nov 22 om 18:38

  • Rik

Bayonetta-bedenker Hideki Kamiya is weer eens lekker bezig op Twitter. In een van zijn tweets refereert hij expliciet naar de plannen voor Bayonetta 4.

Bayonetta 3 is nog geen maand uit op de Nintendo Switch, of Kamiya kijkt al naar de toekomst. Volgens de bedenker van Bayonetta zal ‘de richting van Bayonetta 4 geen verrassing zijn voor wie het einde van Bayonetta 3 begrepen heeft’. Dat lijkt overigens om een stuk minder spelers te gaan dan Kamiya gedacht had. Omdat hij naar eigen zeggen niet beschuldigd wil worden van het achteraf extra dingen bedenken, greep Kamiya naar zijn favoriete platform om wat zaken op te helderen… al blijven veel fans juist met meer vragen achter na zijn tweets.

Let op, hieronder volgen spoilers voor Bayonetta 3. Lees verder op eigen risico.

Een afbeelding van Bayonetta om gevoelige ogen af te schermen van spoilers

Volgens Kamiya legt Bayonetta 3 het fundament voor deel 4. Een grote onthulling aan het einde van Bayonetta 3 was dat elk deel in de reeks een eigen Bayonetta in de hoofdrol had, in plaats van hetzelfde personage dat zich ontwikkelde in de vervolgen. Ook lijkt het nieuwe personage Viola de titel van ‘Bayonetta’ over te nemen. Hoewel Kamiya dit niet wilde bevestigen, speculeren fans dat de serie zich voortaan op Viola zal focussen. Hoe de geheime demo die verstopt zat in deel drie in het plaatje past, is eveneens onduidelijk.

Ergens is het geen verrassing dat Kamiya nadenkt over een vierde deel in de Bayonetta-serie. Eerder liet hij al eens weten dat hij verwacht negen(!) games nodig te hebben om de hele Bayonetta-saga te kunnen vertellen. Wanneer en of een vierde deel te verwachten is blijft vooralsnog onbekend. Bayonetta 3 werd in 2017 aangekondigd, maar deed er vervolgens vijf jaar over voordat we weer wat te horen kregen over de game. Bayonetta 3 kwam uit op 28 oktober 2022. Onze Dennis vond de game het lange wachten overigens waard: hij beloonde de game met een 9,3 in zijn review.

Wat denk jij dat er in het verschiet ligt voor de Bayonetta-serie? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

De Efteling krijgt Super Nintendo World-uitbreiding

2

Nieuws De Efteling krijgt Super Nintendo World-uitbreiding

01-04-2023

1

Thijmen

De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

1

Special De vijf beste uitspraken van Link uit The Legend of Zelda

01-04-2023

4

Dennis

Game Proeverij Yoshi´s Island

0

Special Game Proeverij #3 - Speel mee met Yoshi's Island!

01-04-2023

3

Mitch

Reageer als eerste!