Jeroens Verzamelhoek: Wat doe ik in 2022?

  • Column

  • 10-01-2022 10:00

  • Jeroen

7

Ik was helaas net te laat met het inleveren van mijn tekst voor het artikel waarin redactieleden vertellen wat ze in 2022 van plan zijn. Dan tik ik maar een iets langer stuk en maak er een column van, toch? Ik ben zelf namelijk drie dingen van plan in het aankomende game-jaar.

Ik heb dus zeker een aantal plannen, waarvan meer spellen uitspelen een belangrijke is. Vorig jaar speelde ik iets meer dan veertig spellen uit, en het is mijn doel om dat dit jaar zeker te overtreffen. Op Twitter hou ik voor mezelf een draadje bij met welke spellen ik heb uitgespeeld, met een screenshot van de credits erbij. Op het moment van schrijven staat de teller op vijf stuks, waaronder de eerste drie Super Mario-games op de NES. Ik ben van plan er nog veel meer aan toe te voegen, en vooral ook hele series in plaats van de hele periode maar wat willekeurige titels.

Een complete collectie aan Switch-games zou ik heel graag hebben, maar gezien alle label-variaties en de enorme sloot aan gelimiteerde uitgaves is dat een praktisch onmogelijke taak. Ik wil maar zeggen, ik ken alleen al van Slide Stars vijf verschillende covers. Zou jij die titel vijf keer in je kast willen hebben? Toch blijft de Switch mijn favoriete systeem van alle huidige systemen, en ik blijf er ook zeker voor verzamelen en spelen. Mijn doel is om voor het einde van het jaar de grens van 200 fysieke spellen te passeren. Ik denk dat dat prima te halen is, en ik wil ook graag dat mijn 200e game een lastig te krijgen titel is. Ik zou liever met een fysiek exemplaar van River City Girls die grens halen dan met een oude FIFA.

Een complete collectie van het vorige systeem is zeker mogelijk. Volgens mijn gegevens zijn er in Europa 161 games voor de Wii U uitgegeven, en de meeste titels zijn redelijk makkelijk te krijgen en bovendien ook (nog) niet heel prijzig. Mijn derde doel voor 2022 is dan ook een flinke slag slaan op dit gebied. Ik hoef niet alle 161 in één jaar te hebben, maar alle titels in mijn verzameling krijgen is wel iets dat op mijn langetermijnslijstje staat. Wii U is wat mij betreft een echt ondergewaardeerd systeem, en ik vind die grote gamepad ook echt fijn om op te gamen. Er is een flinke stapel echt goede titels voor uitgekomen, ook al is een aantal daarvan later ook op de Switch uitgegeven. Er zit ook heel veel tussen dat ik nooit zal spelen, Just Dance is bijvoorbeeld niet echt iets voor mij. Op het moment zit ik op 32 fysieke spellen voor deze console. Dat is nog niet heel veel, maar het is toch al twintig procent van alle uitgegeven games.

Niet echt hele wilde plannen, maar ik merk dat ik veel meer voldoening haal uit zowel het spelen van games als het verzamelen ervan als ik voor mezelf af en toe een richtlijn instel.

Heb je specifieke plannen voor 2022 wat betreft het verzamelen van games? Laat het vooral weten in de reacties!

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Discussieer met ons mee!

Erik

10 januari 2022 14:31

#3143

Mooi doel van die Wii U-games, Jeroen! Klinkt ook nog redelijk haalbaar (ben geen expert, natuurlijk) om te bewerkstelligen.

Jeroen

10 januari 2022 14:40

#3144

Dat is zeker te doen. Echt hele dure zijn er niet, ik denk dat Breath of the Wild met om en nabij de 45 euro de duurste is vooralsnog

Wesleye98

10 januari 2022 15:03

#3145

Project Zero: Maiden of Black Water is volgens mij een van de weinige Wii U-games in Europa die écht lastig vindbaar is voor een lage prijs, zowel los als Limited Edition. Deze was immers enkel als LE beschikbaar dacht ik. 

Jeroen

10 januari 2022 15:06

#3146

Klopt, maar die heb ik al Die is inderdaad een stuk in prijs gestegen, meer dan waar hij origineel voor verkocht werd in ieder geval. Die is alleen als LE uitgegeven hier.

Wesleye98

10 januari 2022 17:40

#3147

Nice dat je die al in bezit hebt! Ik hoop deze ook ooit nog voor een redelijk bedrag binnen te slepen. Ooit hoop ik ook de Wii U library compleet te krijgen. Zit nu op 56 fysieke Wii U-games

ZenigameDirect

10 januari 2022 19:29

#3149

Gaaf hoor Jeroen! Die Wii U-games zijn momenteel inderdaad enorm goedkoop, dus het moet zeker lukken om die aan je verzameling toe te voegen. 

Ik blijf je Twitter draadje zeker in de gaten houden! 

Monokuma

18 januari 2022 18:49

#3234

Er is nog maar één Wii U-spel dat ik ga kopen, Xenoblade Chronicles X, en daarna ben ik niet echt van plan om nog iets met het systeem te doen. De beste Wii U-games hebben intussen hun weg naar de Switch gevonden en daarnaast ben ik mij steeds meer gaan ergeren aan dat kleine ding dat ruimte inneemt onder de tv.

Mocht Xenoblade Chronicles X echter naar de Switch komen (momenteel is het uitgesloten omdat het spel volgens de ontwikkelaars te duur zou zijn om te overzetten), dan vervalt dit punt natuurlijk en ga ik zelf helemaal niks meer met de Wii U doen.

of om een reactie achter te kunnen laten.