Interview met de onwikkelaars van Nintendo Switch Sports geeft kijkje achter de schermen

  • Nieuws

  • 27-05-2022 15:54

  • Dennis

1

Nintendo heeft een nieuwe editie van “Ask the Developer” online gezet. Deze keer staat Nintendo Switch Sports centraal.

In het vijfde deel van de serie “Ask the Developer” krijgen we een kijkje in de keuken van Nintendo Switch Sports. Vijf ontwikkelaars nemen ons mee in wat er allemaal kwam kijken bij het maken van Nintendo Switch Sports. Het hele interview (in het Engels) is hier te lezen. Maar we halen alvast een paar interessante punten aan.

Zo had Nintendo Switch Sports bijna geen motion controls gehad. Het ontwikkelingsteam was zo druk met het maken van een nieuwe stijl én ingewikkelde besturing, dat de motion controls op de achtergrond verdwenen. Na een aantal jaren ontwikkeling kwamen ze erachter dat ze erg ver van de Wii Sports-formule waren afgedwaald. Dat is ook de reden dat de ontwikkeling zo lang heeft geduurd. Deze startte al vlak na de introductie van de Nintendo Switch.

De dame en heren van het ontwikkelingsteam

Over deze nieuwe stijl heeft het team ook het een en ander te zeggen. Zo waren er ideeën om de spelers eruit te laten zien als studenten. Een andere optie was om je als speler in een grote robot te laten zitten. Uiteindelijk is gekozen voor de Sportsmates die, in tegenstelling tot de Miis, wel armen hebben. Hierdoor zien de Sportsmates er beter en realistischer uit op een HD scherm dan de oude Miis.

Ook geven de ontwikkelaars aan dat ze van plan zijn om wekelijks nieuwe items toe te voegen, tot een jaar na lancering. Verder hebben ze het nog over de keuze van sporten, het maken van de motion controls en de online functies.

Zo had Nintendo Switch Sports eruit gezien als Nintendo voor robots had gekozen!

Kijk jij anders naar Nintendo Switch Sports na het lezen van het interview? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

lifegiving

31-05-2022

#5129

ik had die robot pakken echt gewild!  Zeker die skelletenhoofd met die moderne vleugels spreekt me wel aan. Had ook wel weer een heel ander effect gehad op het hele spel denk ik