Hogwarts Legacy uitgesteld naar 2023

  • Nieuws

  • 12-08-2022 18:44

  • Rik

1

Warner Bros. Games en ontwikkelaar Avalanche Software hebben laten weten Hogwarts Legacy is uitgesteld naar 2023. Eigenlijk had de magische RPG nog dit jaar moeten uitkomen.

Hogwarts Legacy is een open wereld action RPG die zich afspeelt op Hogwarts (Zweinstein), de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus uit de Harry Potter-serie. Hogwarts Legacy neemt de speler mee naar Zweinstein rond 1890, ongeveer een eeuw voor de avonturen van Harry Potter. Door het gekozen tijdperk zullen geen van de bekende personages uit de serie voorkomen in de game. Het verhaal van de game zal juist draaien om het nieuwe aanpasbare spelerspersonage.

Tot vandaag stond de game gepland voor ‘de feestdagen van 2022’. Volgens het team is er besloten tot het uitstel om ‘de best mogelijke game ervaring te kunnen leveren’. De nieuwe releasedatum voor concurrerende platforms is 10 februari 2023. De Switch-versie heeft echter expliciet geen nieuwe releasedatum gekregen. Het team belooft deze zo snel mogelijk met de fans te delen. Hou er rekening mee dat optimalisatie voor de Nintendo Switch, die minder krachtig is dan de Playstation of Xbox-platforms, zal leiden tot een latere releasedatum dan 10 februari. Zodra bekend is wanneer de Switch-versie van Hogwarts Legacy uit zal komen, lees je dat natuurlijk terug op N1-UP!

In Hogwarts Legacy kunnen spelers hun eigen Zweinstein-avontuur beleven

Hogwarts Legacy heeft geen releasedatum op de Nintendo Switch, maar zal pas in 2023 zijn weg toveren naar Nintendo’s hybride console. Eerder dit jaar kwam de aankondiging dat de game ook naar de Switch komt.

Keek jij uit naar Hogwarts Legacy? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Jeroen

12-08-2022

#6330

De Switch-versie zal dan wel nog later worden dan 😔😔